Skocz do zawartości
  • 0

Aktualizacja czasu w uśpieniu

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czemu ale ten MIUI ma jakieś problemy z aktualizowaniem czasu podczas wygaszonego ekranu.

Przyzwyczaiłem się już do tego, że jak odblokuję ekran to dopiero po sekundzie pojawia się prawidłowy czas na widgecie. Ale używam jeszcze programu Kuranty, który odgrywa przez głośnik krótkie sygnały dźwiękowe w ustawionym czasie. I tak mam ustawiony krótki piknięcie o pełnych godzinach, sygnał rozpoczęcia i zakończenia pracy i jeszcze parę innych sygnałów. No i nie działa to jak powinno. Sygnały odgrywane są z kilkuminutowym opóźnieniem lub wcale. Często jest też tak, że alarm odgrywany jest dopiero po wybudzeniu ekranu, mimo tego, że czas tego alarmu upłynął dobrych kilka minut wcześniej. Jest to bardzo to irytujące i powoduje, że traci się zaufanie do telefonu jako budzika. 

A dzieje się tak mimo tego, iż dodałem aplikację do autostartu, założyłem kłódkę a dodatkowo w ustawieniach programu jest opcja "Ustaw dźwięki jako budzik". I mimo tego dzwięki grają jak chcą :-( Może są jakieś ustawienia, które spowodują, że czas w MIUI będzie płynął na bieżąco nie tylko przy podświetlonym ekranie ?

MIUI 5.12.10 na Mi4C

Edytowane przez Mn1s1ek

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

I nikt nie ma pomysłu ? Coraz mniej mi się podoba te MIUI. Pierdoły wizualne stawiane są wyżej niż podstawowa funkcjonalność :-(

• 0
Opublikowano

Często to właśnie działa w drugą stronę. Autorzy aplikacji nie potrafią / nie chcą zoptymalizować swój produkt, by prawidłowo działał na MIUI.

I później kończy się to na narzekaniu na OS od Xiaomi.

TapTap Tapatalk+MI4W

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...