Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Skuszony dobrymi opiniami zakupiłem Xiaomi Redmi 2 Prime(2014813).Niestety,tak jak w recenzjach było mówione MIUI które tam zastałem to dla mnie kompletna porażka,tym bardziej,że pierwszy raz obcuje z tą nakładką.Moja wersja to:66.55.22.00(KHJCNCD) Stable.Chciałbym sobie wgrać MIUI Polska które jest tak chwalone i tu moje pytanie.Czy mogę wrócić do tej nakładki która była dostarczona z telefonem?Pytam się,ponieważ nie jestem na 100% pewny czy go nie będę zwracał.Chociaż mam nadzieję,że wgranie polskiej nakładki zmieni mój osąd o tym telefonie.

Pozdrawiam!

Opublikowano
8 minut temu, Jarek37 napisał:

Witam!Skuszony dobrymi opiniami zakupiłem Xiaomi Redmi 2 Prime(2014813).Niestety,tak jak w recenzjach było mówione MIUI które tam zastałem to dla mnie kompletna porażka,tym bardziej,że pierwszy raz obcuje z tą nakładką.Moja wersja to:66.55.22.00(KHJCNCD) Stable.Chciałbym sobie wgrać MIUI Polska które jest tak chwalone i tu moje pytanie.Czy mogę wrócić do tej nakładki która była dostarczona z telefonem?Pytam się,ponieważ nie jestem na 100% pewny czy go nie będę zwracał.Chociaż mam nadzieję,że wgranie polskiej nakładki zmieni mój osąd o tym telefonie.

Pozdrawiam!

MIUI to MIUI, nie wgrywasz innego systemu, więc, po cholere wracać?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nezumi napisał:

MIUI to MIUI, nie wgrywasz innego systemu, więc, po cholere wracać?

W przypadku zwrotu do sklepu,chciałbym go odesłać w takim stanie w jakim go dostałem.

Edytowane przez Jarek37
Opublikowano
2 minuty temu, Jarek37 napisał:

W przypadku zwrotu do sklepu,chciałbym go odesłać w takim stanie w jakim do dostałem.

No to Ci się to nie uda, bo to co masz, nie jest oryginalnym MIUI, tylko przeróbka od chińczyka pełna syfu i bardzo często wirusów/szpiegów etc:D. Jeżeli zwrócisz mu telefon z MIUIPolska to koleś nie ma prawa nie przyjąć telefonu, MIUI to MIUI.

Opublikowano

Telefon był kupiony u nas w Morele.Myślałem,że jak u nich kupię to nie będzie tego chińskiego syfu.Będę musiał  z nimi pogadać,chociaż będzie ciężko bo nawet nie było adaptera sieciowego i na moje zapytanie nic nie odpowiadają.

Opublikowano
2 minuty temu, Jarek37 napisał:

Telefon był kupiony u nas w Morele.Myślałem,że jak u nich kupię to nie będzie tego chińskiego syfu.Będę musiał  z nimi pogadać,chociaż będzie ciężko bo nawet nie było adaptera sieciowego i na moje zapytanie nic nie odpowiadają.

Morele, jak każdy inny sklep w Polsce, zamawia od chińczyka, a chińczyk ma swoje "priorytety" :P. No i.. adaptera EU nie dostaniesz, chyba, że Morele takowy obiecuje, bo Xiaomi nie daje przejściówki na EU :D. Także wgrywaj MIUIPolska i nie bój się, nie mogą nie przyjąć z powodu softu, bo soft to dalej MIUI :D. W razie czego zawsze możesz zainstalować soft od samego Xiaomi :D.

Opublikowano
7 godzin temu, Nezumi napisał:

No to Ci się to nie uda, bo to co masz, nie jest oryginalnym MIUI, tylko przeróbka od chińczyka pełna syfu i bardzo często wirusów/szpiegów etc

Chciałem się jeszcze odwołać do starszych czasów.W moim starym HTC Wildfire  programem ROM Manager zrobiłem backup oryginalnego Froyo na karcie pamięci.Po czym wgrałem CyanogenMod.Trochę mulił i wróciłem do oryginału.Rozumiem,że tutaj nie da się tak zrobić?

Opublikowano
1 minutę temu, Jarek37 napisał:

Chciałem się jeszcze odwołać do starszych czasów.W moim starym HTC Wildfire  programem ROM Manager zrobiłem backup oryginalnego Froyo na karcie pamięci.Po czym wgrałem CyanogenMod.Trochę mulił i wróciłem do oryginału.Rozumiem,że tutaj nie da się tak zrobić?

Możesz sobie zrobić kopie, tego zawirusowanego syfu, ale po co to trzymać? Na prawdę możesz sobie zmienić na MIUIPolska i przyjmą Ci telefon na zwrot...

Opublikowano

Ok!Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi.Trochę jestem w rozterce bo telefon mi się podoba ale obsługa sprawia mi duże problemy.Odbiegając trochę od tematu to na początku w ogóle nie działała identyfikacja rozmówcy.Przekopałem ustawienia,nawet zainstalowałem oddzielny program i nic.Dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych usunęło ten problem.

POZDRAWIAM!

Opublikowano
19 minut temu, Jarek37 napisał:

Ok!Dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi.Trochę jestem w rozterce bo telefon mi się podoba ale obsługa sprawia mi duże problemy.Odbiegając trochę od tematu to na początku w ogóle nie działała identyfikacja rozmówcy.Przekopałem ustawienia,nawet zainstalowałem oddzielny program i nic.Dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych usunęło ten problem.

POZDRAWIAM!

Romy które są dawane przez chińczyków raczej nawet stabilnością do "dev" nie dorastają xD to są raczej alfy i bardzo często ledwo działają. Dlatego 1 co się robi to instaluje MIUIPolska :).