krzycz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Cześć, Jak to jest w MIUI zorganizowane? Do tej pory synchronizacja działała właściwie online - dopisywałem jakiś termin w kalendarzu, szło to w chmurę Google'a, inne urządzenia z tym kontem praktycznie natychmiast zmiany pobierały i wsio. A obecnie to wygląda jakoś dziwnie - mimo włączonej synchronizacji dla usług, z których korzystam (bez Fit, Photos i Photos Backup) tak naprawdę dopóki nie wymuszę ręcznie odświeżenia, to mógłbym sobie wieczność czekać aż automatem to zaskoczy. Wiecie dlaczego?
krzycz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nikt, nic? Usunąłem już nawet konto Google z telefonu i zalogowałem się na nowo - to samo - wszystko sie synchronizuje, a kalendarz kiepskawo... Taki urok czy ki diabeł?
kulig007 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jesteś pewien, że nie ma synchronizacji z automatu?! Ja właśnie dodałem jakieś przypadkowe wydarzenie do kalendarza, po minucie już było w chmurze. TapTap Tapatalk+MI4W
krzycz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) no więc widzisz, u mnie tak właśnie się nie dzieje... I nie jest to na pewno wina neta, bo prędkości ma aż nadto, a 4 inne urządzenia z tym problemu Edytowane 5 Stycznia 2016 przez krzycz
krzycz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) no ja z tą synchronizacją nie wytrzymię... Pomieszałem, powalczyłem, pologowałem ponownie i tak: Widget Google Calendar - wrzuca w chmurę to co umieszczam / usuwam z poziomu telefonul wysyła nawet zaproszenia do innych osób. Działania z poziomu chmury pozostają bez wpływu na kalendarz na telefonie do momentu ręcznego odświeżenia. co gorsze - wygląda na to, że synchronizacja następuje wyłącznie w momencie wpisywania zdarzenia na telefonie. Dochodzi do tego, że po północy na widgecie dalej zostaje wcześniejszy dzień do momentu wpisania nowego eventu lub ręcznego odświeżenia Widget kalendarza Xiaomi - wpisanie na telefonie, spowodowało przynajmniej raz wysłanie w chmurę (na konto Google), ale usunięcie zdarzenia z telefonu nie spowodowało usunięcia z chmury... GMail niby normalnie działa, ale nie wiem czy problem z synchronizacją nie jest głębszy - do tej pory na innych urządzeniach z andkiem listy zakupó w Listonicu odświezały się zawsze po włączeniu apki i na bieżąco w sytuacji gdy osoba, która miała taką listę udostępnioną coś w niej zmieniała. Teraz tak się nie dzieje, dzisiaj kupiłem o jednego ogórka za dużo, bo żona usunęła go z listy, a u mnie się to nie odświeżyło A, Chrome ładnie się synchronizuje, nawet w kierunku chmura Google --> urządzenie. Zmieniłem adres forum w Ulubionych dopisując S do HTTP, włączam Chrome'a na komórce i już jest poprawnie. Tylko ten kalendarz i - być może - Listonic mnie irytują... Muszę jeszcze z Evernotem spróbować Any ideas? Coś poza wipem, bo to ostateczność, a i tak czekam na SMSa odblokowującego BL, żeby zainstalować wersję PL. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez krzycz
krzycz Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 dobra, wątek do zamknięcia. Wychodzi na to, że problemem był chiński ROM, a w zasadzie nawet nie to, tylko w jakiś sposób błędne dogranie usług Google czy coś podobnego. Teraz na MIUI PL wszystko śmiga w obydwie strony
ZduneX25 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi