Kodek Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 No i stało się. Chciałem wgrać dziś V7.0.19.0 przez SP_Flash_Tool_v5.1532 no i ucegliłem telefon. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją ze strony http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Wszystko szło ok, wgrywanie przeszło ok, na koniec pojawił się zielony znaczek z potwierdzeniem OK, odłączyłem telefon i już nie dał się włączyć. Spróbowałem później na wersji SP_Flash_Tool_v5.1520, ale wyświetla się komunikat: --------------------------- Smart Phone Flash Tool --------------------------- BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM Failed! [HINT]: Please check your load matches to your target which is to be downloaded. Próbowałem na SP_Flash_Tool_v5.1516, ale wyświetla się tylko czerwony pasek i nic nie zmienia się nawet po kilku minutach trzymania przycisku: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 wersja 16 czy 32 gb ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 (edited) 16 Zdziwiło mnie to, że na screenach był zaznaczony preloader. Może to było przyczyną że teraz się nie włącza. Edited January 1, 2016 by Kodek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) Pierwsze klikasz download potem wciskasz vold down vol up i power i podpinasz kabel na 1516 ja tak podniosłem jak uwaliłem mojego. i włącz sobie język angileski w tym spflashu bo aż oczy bolą Edited January 1, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Przełączyłem na angielski, ale ciągle wisi na czerwonym pasku "Download DA 100%" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) uruchamiasz SPFlasha jako admin domniemam. ja używam usb 2.0. Następnie download klikasz, przytyrzymaj długo power button zeby mieć pewność że jest wyłączony. potem vol down plus power podpinasz i odrazu puść te guziki po podłączeniu Edited January 1, 2016 by zehell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Bez preloadera dostaję błąd: --------------------------- Smart Phone Flash Tool --------------------------- BROM ERROR : S_FT_ENABLE_DRAM_FAIL (4032) [EMI] Enable DRAM Failed! [HINT]: Please check your load matches to your target which is to be downloaded. --------------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 spróbój z preloaderem tak jak Ci napisałem post wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Spróbowałem jeszcze raz i dostałem błąd: BROM ERROR : S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_INFO_CHECK_CMD_WRITE_SIGNATURE_HASH_FAIL (6056) , MSP ERROE CODE : 0x00. Może ściągnę jeszcze raz rom... 11 minut temu, zehell napisał: uruchamiasz SPFlasha jako admin domniemam. ja używam usb 2.0. Następnie download klikasz, przytyrzymaj długo power button zeby mieć pewność że jest wyłączony. potem vol down plus power podpinasz i odrazu puść te guziki po podłączeniu Zrobiłem tak jak pisałeś i po niecałej minucie wyświetla błąd "Enable DRAM Failed!". Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 spróbój tym flashtoolem spflashtool run as admin, wszystkie pliki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Wgrałem spflashtoolem który udostępniłeś. Wszystkie pliki, download, vol- + power, podpięcie USB, puszczenie przycisków... i poszło. Wgrało wszystko na koniec komunikat OK. Odłączyłem telefon od USB, próbuję włączyć i dalej nic. Zero reakcji... a już sądziłem, że wszystko będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 i teraz spróbój 1516 ( nie wiem co ta wersja ma magicznego w sobie ale z moim 3gb tylko ona sobie poradziła ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kodek Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 55 minut temu, zehell napisał: i teraz spróbój 1516 ( nie wiem co ta wersja ma magicznego w sobie ale z moim 3gb tylko ona sobie poradziła ) Yeah! Poszło dzięki zehell za pomoc. Dopiero manewr z wgrywaniem z użyciem 1532 i potem od razu 1516 ożywiło telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Nie ma za co ciesze się że mogłem pomóc. Potem może gdzieś to opisze xD Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 Witam czy po wygraniu masz już odblokowany bootloader? I polski język? Dużym problemem jest obecnie zablokowany BL na Xiaomi . Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted January 24, 2016 Share Posted January 24, 2016 A co ma BL do uceglonego telefonu? Przecież cała procedura jest opisana na forum, gdybyś ją przeczytał to byś wiedział, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Bardziej chodzi o wygranie nowego softu z zablokowanym bootloaderem. Pytanie czy tą metodą można tą blokadę ominąć? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Tak, z zablokowanym BL możesz wgrać inny soft za pomocą spflash tool Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert_Www Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Ok wreszcie dobra wiadomość. Czyli reasumujac po tym mogę wygrać polskie Miu😎 i root od course... Dzięki. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Na chwilę obecną bez odblokowanego BL MIUI Polska nie wgrasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Ok wreszcie dobra wiadomość. Czyli reasumujac po tym mogę wygrać polskie Miu😎 i root od course... Dzięki. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Tym sposobem nie wgrasz MIUIPolska, do MIUIPolska właśnie musisz mieć odblokowany bootloader Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts