DominikF Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, kupiłem 4 tygodnie temu na allegro telefon Xiaomi Redmi 2 Pro, po dwóch tygodniach przy instalacji Xposed telefon zawiesił się na logo "MI" i nie chciał się włączyć. Postanowiłem więc wgrać nowego softa przez MI PC SUITE, lecz w ogóle to nie pomogło i teraz telefon w ogóle nie daje oznak życia. Jak sądzicie, jest szansa, że uznają to na gwarancji ? Jeśli nie to czy jest szansa na naprawę samodzielną? Ps. Telefon kupiłem u użytkownika Królik24, miał może ktoś coś z nim do czynienia, bo napisałem do nich maila i już 10dni czekam na odpowiedź. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez DominikF
Nezumi Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Pewnie się nie doczekasz, a tyle się tutaj pisze o pewnych sprzedawcach... mniejsza... Sam uwaliłeś telefon, więc, podpada pod gwarancję? Raczej nie, ale zawsze możesz próbować.
grosjean Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Fastboot również się nie uruchamia (bateria na pewno naładowana)?? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez grosjean
DominikF Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Naładowana, wcześniej zawibrował przy próbuje włączenia fastboota, a teraz już kompletnie nic.
Nezumi Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Odpowiedzi się pewnie od "pana" królika nie doczekasz, co więcej, masz.. 2 wyjścia... napisać do MiCenter i się dopytać czy się tym zajmą, albo.. samemu szukać po internecie sposobów. No zawsze możesz po prostu wysłać do sprzedawcy telefon z wiadomością, że żądasz jego wymiany/naprawy gwarancyjnej, bo telefon po prostu nie działa, mam nadzieję, że nie pisałeś im, że próbowałeś coś instalować? . Ostatecznie możesz też złożyć skargę do UOKiK, raz dwa wezmą króliczka w obroty.. oh dobry pasztet z niego zrobią
molo Opublikowano 11 Stycznia 2016 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dzień dobry! Popisałem się podobnym sprytem co autor, korzystam z Redmi 2, zainstalowałem Xposed i po dobraniu modułu Gravitybox telefon nie chce sie włączyć. W innym temacie (http:// https://miuipolska.pl/forum/topic/4056-xiaomi-1s-nie-włącza-się/ ) jeden użytkownik pisze o pliku .zip, który jest generowany przez Xposed w razie podobnego wypadku. Orientujecie się jak go załadować? Gdyby ten sposób nie przeszedł, co należy zrobić? Przeczytać poradniki i spróbować przez miflash ? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
DominikF Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 Kolego, ja właśnie próbowałem przez miflash i wtedy całkiem go uwaliłem. Odesłałem na gwarancję i czekam.
Nezumi Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi