Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Posiadam  Xiaomi Mi4c , aktualizuję dość często MIUI Polska i za nic w świecie nie mogę sobie poradzić z jedną sprawą ...

Codziennie  rano muszę restartować  urządzenie  by móc korzystac z internetu mobilnego w orange  , nic wieczorem nie wyłączam i nie zmieniam , w ustawieniach nadal mam wszystko włączone i nie działa mobilny przesył danych  ,  przeszukałem wszystkie ustawienia i nie znalazłem rozwiązania .

Nie widzę też tu na forum podobnego tematu, Jakieś pomysły  ... :-) ? 

Edytowane przez Jacqplacq
Opublikowano
1 minutę temu, AndropaX napisał:

Zobacz w profilach zasilania czy nie masz ustawionego automatycznego przełączania ich.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Profile zasilania są wyłączone.

Opublikowano

Kolega mi zglaszal ze tez ma czasmi taki problem i pomaga wejscie w tryb samolotowy i wyjscie. (szybsze niz restart)

Nie wiem czy to nie wina sieci bo on tez jest w orange... Ja w play i w virgin nie mialem nigdy takiego problemu.

Opublikowano
11 godzin temu, Pawliko napisał:

Kolega mi zglaszal ze tez ma czasmi taki problem i pomaga wejscie w tryb samolotowy i wyjscie. (szybsze niz restart)

Nie wiem czy to nie wina sieci bo on tez jest w orange... Ja w play i w virgin nie mialem nigdy takiego problemu.

To rzeczywiście działa , ale rozwiązaniem jest w pewnym sensie połowicznym , no chyba że ustawię jakoś zaplanowane wejście w tryb samolotowy , codziennie o stałej porze .

Wtedy przestanę o tym myśleć.. ;-)

Opublikowano

Ewentualnie sprawdz zasieg, i zobacz na jakim nadajniku jestes polaczany jak nie masz neta. I czy po restarcie laczy sie z tym samym czy z innym.

Opublikowano

Też mam tą przypadłość tyle, że na Nexusie 4 stock android, również orange. Widać coś nie tak z samym orange lub android się z nim gryzie :P. Spróbuję ten motyw z trybem samolotowym, bo też ciągle tylko restartowałem fona...

Opublikowano
1 godzinę temu, Balans napisał:

Mam to samo - orange abonament firma +1gb internetu i czasem trzeba włączyć tryb samolot, żeby zadziałało. Da się żyć chłopie :P

Na razie nie mam zamiaru się ciąć.. ;-)  , tylko jak znajduję problem to staram się go rozwiązać  , pewnie zaistauje apkę co na minutę nad ranem włącza tryb samolotowy i zapomnę o sprawie... 

Ale i tak uważam że tak być nie powinno ;-)

Opublikowano

Ja nie mam Orange ale zapytam czy macie APNa ustawionego w ten sposób?

NAZWA - Orange Internet
APN - internet
NAZWA UŻYTKOWNIKA - internet
HASŁO - internet
TYP UWIERZYTELNIANIA - PAP
TYP APN - default

Opublikowano
2 godziny temu, Winiu89 napisał:

Ja nie mam Orange ale zapytam czy macie APNa ustawionego w ten sposób?

NAZWA - Orange Internet
APN - internet
NAZWA UŻYTKOWNIKA - internet
HASŁO - internet
TYP UWIERZYTELNIANIA - PAP
TYP APN - default

ja mam tak, tylko zamiast nazwy orange internet, mam samo internet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...