Jacqplacq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Posiadam Xiaomi Mi4c , aktualizuję dość często MIUI Polska i za nic w świecie nie mogę sobie poradzić z jedną sprawą ... Codziennie rano muszę restartować urządzenie by móc korzystac z internetu mobilnego w orange , nic wieczorem nie wyłączam i nie zmieniam , w ustawieniach nadal mam wszystko włączone i nie działa mobilny przesył danych , przeszukałem wszystkie ustawienia i nie znalazłem rozwiązania . Nie widzę też tu na forum podobnego tematu, Jakieś pomysły ... ? Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Jacqplacq
AndropaX Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zobacz w profilach zasilania czy nie masz ustawionego automatycznego przełączania ich. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Jacqplacq Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2015 1 minutę temu, AndropaX napisał: Zobacz w profilach zasilania czy nie masz ustawionego automatycznego przełączania ich. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Profile zasilania są wyłączone.
Pawliko Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Kolega mi zglaszal ze tez ma czasmi taki problem i pomaga wejscie w tryb samolotowy i wyjscie. (szybsze niz restart) Nie wiem czy to nie wina sieci bo on tez jest w orange... Ja w play i w virgin nie mialem nigdy takiego problemu.
Jacqplacq Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 11 godzin temu, Pawliko napisał: Kolega mi zglaszal ze tez ma czasmi taki problem i pomaga wejscie w tryb samolotowy i wyjscie. (szybsze niz restart) Nie wiem czy to nie wina sieci bo on tez jest w orange... Ja w play i w virgin nie mialem nigdy takiego problemu. To rzeczywiście działa , ale rozwiązaniem jest w pewnym sensie połowicznym , no chyba że ustawię jakoś zaplanowane wejście w tryb samolotowy , codziennie o stałej porze . Wtedy przestanę o tym myśleć..
Pawliko Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ewentualnie sprawdz zasieg, i zobacz na jakim nadajniku jestes polaczany jak nie masz neta. I czy po restarcie laczy sie z tym samym czy z innym.
Balans Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mam to samo - orange abonament firma +1gb internetu i czasem trzeba włączyć tryb samolot, żeby zadziałało. Da się żyć chłopie
marandos Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Też mam tą przypadłość tyle, że na Nexusie 4 stock android, również orange. Widać coś nie tak z samym orange lub android się z nim gryzie :P. Spróbuję ten motyw z trybem samolotowym, bo też ciągle tylko restartowałem fona...
Jacqplacq Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 1 godzinę temu, Balans napisał: Mam to samo - orange abonament firma +1gb internetu i czasem trzeba włączyć tryb samolot, żeby zadziałało. Da się żyć chłopie Na razie nie mam zamiaru się ciąć.. , tylko jak znajduję problem to staram się go rozwiązać , pewnie zaistauje apkę co na minutę nad ranem włącza tryb samolotowy i zapomnę o sprawie... Ale i tak uważam że tak być nie powinno
Pawliko Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Znajdzcie kogos kto jest w innej sieci i ma ten problem. Bo jak narazie tylko z orange tak jest.
Jacqplacq Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie mówię że to nie jest powiązane z orange , bo wszystkie znaki na to wskazują ... Szukam rozwiązania , ot co .
Pawliko Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nie no, jasne ze jest to blad i nie powinno tak byc.
Winiu89 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ja nie mam Orange ale zapytam czy macie APNa ustawionego w ten sposób? NAZWA - Orange Internet APN - internet NAZWA UŻYTKOWNIKA - internet HASŁO - internet TYP UWIERZYTELNIANIA - PAP TYP APN - default
Balans Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 2 godziny temu, Winiu89 napisał: Ja nie mam Orange ale zapytam czy macie APNa ustawionego w ten sposób? NAZWA - Orange Internet APN - internet NAZWA UŻYTKOWNIKA - internet HASŁO - internet TYP UWIERZYTELNIANIA - PAP TYP APN - default ja mam tak, tylko zamiast nazwy orange internet, mam samo internet
Winiu89 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czyli APN w porządku, wina musi leżeć gdzie indziej.
Rekomendowane odpowiedzi