Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mój mi4 ma 2 miesiące i od jakiegoś czasu niektórzy rozmówcy informują mnie podczas rozmowy, ze zaczęło mnie słychać jak robota ! Nie wiem czym to jest spowodowane, problem ustępuje jak sie rozlacze i zadzwonie ponownie. Nie wiem czy jest to wina sprzętową czy może sieci (Heyah T-Mobile) ? Wersja bez LTE. Z moich obserwacji zauwazylem, ze zmiana zasięgu sieci może mieć z tym cos wspolnego - np. Działo sie tak gdy prowadziłem z kims rozmowę idąc na dworze, wszedlrm do klatki i do piwnicy i rozmówca mi mówi, ze zaczęło mnie przerywać i słychać jak robota. Dzieje sie tak tez w domu normalnie czasami, miał ktoś tak ?

Edit 

W diagnostyce wszystkie mikrofony ok symulacja rozmowy tez ok..

Edytowane przez louinsky
Opublikowano

Obstawiam że to wina sieci. Niektórzy operatorzy albo maja problemy z zasięgiem w pewnych miejscach albo może być też opcja że akurat trafiłeś na modernizację samej sieci lub np nadajników. Też wziąłbym to pod uwagę

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Teraz miałem taka sytuacje - rozmawiam z dziewczyna na dworze, wchodze do intermarche i mówi mi ze zaczęło mnie słychać jakby z oddali, gorzej, patrzę na telefon nie ma ani h+, ani e, w ogóle nic, wyszedlem pojawił sie zasięg internetu i juz wszystko było ok.... 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 24.12.2015o10:24, louinsky napisał:

Mój mi4 ma 2 miesiące i od jakiegoś czasu niektórzy rozmówcy informują mnie podczas rozmowy, ze zaczęło mnie słychać jak robota ! Nie wiem czym to jest spowodowane, problem ustępuje jak sie rozlacze i zadzwonie ponownie. Nie wiem czy jest to wina sprzętową czy może sieci (Heyah T-Mobile) ? Wersja bez LTE. Z moich obserwacji zauwazylem, ze zmiana zasięgu sieci może mieć z tym cos wspolnego - np. Działo sie tak gdy prowadziłem z kims rozmowę idąc na dworze, wszedlrm do klatki i do piwnicy i rozmówca mi mówi, ze zaczęło mnie przerywać i słychać jak robota. Dzieje sie tak tez w domu normalnie czasami, miał ktoś tak ?

Edit 

W diagnostyce wszystkie mikrofony ok symulacja rozmowy tez ok..

U mnie podobnie... Na 4.4. W teście ok.. Podobno słychać mnie jak z oddali... I pisk podczas nagrywania video... Przed chwilą aktualizacja do andka 6.0 i pisk podczas rec. Video zniknąl... Sprawdzę zaraz jak połączenia..

Opublikowano

U mnie aktualizacja do 6.1.28 nie pomogła :/ Dzisiaj podczas rozmowy w domu (pełny zasięg, t-mobile/heyah, preferowane 3g) rozmówca zgłosił, że po kilku minutach rozmowy słychac mnie jak robota, rozłączenie się i zadzwonienie ponownie rozwiązuje problem za każdym razem... Jakieś pomysły ?

• 1 miesiąc temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...