redminote2 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Posiadam karte w sieci Play, karta jest swieza, niedawno wymieniona w salonie play. Problem jest taki, ze gdy jestem w zasiegu lte (full zasieg) i chce do kogos zadzwonic lub ktos do mnie dzwoni to lacznosc przelacza sie na 3g. Preferowana siec ustawiona na 4g. Co ciekawe internet po 4g normalnie dziala. Natomiast gdy w modzie inzynierskim powylaczam sieci 2g i 3g i zostawiona jest tylko siec 4g to nie da sie do mnie dodzwonic oraz ja nie moge do nikogo zadzwonic (po wybraniu numeru jest cisza w glosniku). Play nie realizuje polaczen glosowych w sieci 4g czy u mnie jest cos nie tak? Edytowane 23 Grudnia 2015 przez redminote2
Nezumi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 7 minut temu, redminote2 napisał: Witam Posiadam karte w sieci Play, karta jest swieza, niedawno wymieniona w salonie play. Problem jest taki, ze gdy jestem w zasiegu lte (full zasieg) i chce do kogos zadzwonic lub ktos do mnie dzwoni to lacznosc przelacza sie na 3g. Preferowana siec ustawiona na 4g. Co ciekawe internet po 4g normalnie dziala. Natomiast gdy w modzie inzynierskim powylaczam sieci 2g i 3g i zostawiona jest tylko siec 4g to nie da sie do mnie dodzwonic oraz ja nie moge do nikogo zadzwonic (po wybraniu numeru jest cisza w glosniku). Play nie realizuje polaczen glosowych w sieci 4g czy u mnie jest cos nie tak? W Polsce nie posiadamy jeszcze rozmów przez 4G. 4G służy tylko i wyłącznie do SMS/Internet. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi