Sabat Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Cześć po jednej z ostatnich aktualizacji (5.12.10), blokada ekranu zaczęła brzydko lagować. Chodzi mi o to, że przesuwając paluchem z dołu na górę w celu odblokowania ekranu animacja odblokowania chrupie i laguje. Jakieś pomysły jak to naprawić? Na poprzednich wersjach tego nie było. Mój telefon to oczywiście redmi 2, model z 13 na końcu. Jakieś pomysły? Niby bzdeta ale wkurza. Mógłbym wrócić na starszą wersję ale wtedy znowu miałbym buga z wolnym pobieraniem z google play. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt
Nezumi Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 1 godzinę temu, Sabat napisał: Cześć po jednej z ostatnich aktualizacji (5.12.10), blokada ekranu zaczęła brzydko lagować. Chodzi mi o to, że przesuwając paluchem z dołu na górę w celu odblokowania ekranu animacja odblokowania chrupie i laguje. Jakieś pomysły jak to naprawić? Na poprzednich wersjach tego nie było. Mój telefon to oczywiście redmi 2, model z 13 na końcu. Jakieś pomysły? Niby bzdeta ale wkurza. Mógłbym wrócić na starszą wersję ale wtedy znowu miałbym buga z wolnym pobieraniem z google play. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt Sprawdzałeś na różnych motywach?
Sabat Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 33 minuty temu, Nezumi napisał: Sprawdzałeś na różnych motywach? Tak sprawdzałem na różnych motywach i jest to samo
Nezumi Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 2 minuty temu, Sabat napisał: Tak sprawdzałem na różnych motywach i jest to samo Od 1 dnia aktualizacji tak jest, czy pojawiło się z czasem?
Sabat Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 56 minut temu, Nezumi napisał: Od 1 dnia aktualizacji tak jest, czy pojawiło się z czasem? Od razu po aktualizacji
Nezumi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 13 godzin temu, Sabat napisał: Od razu po aktualizacji U mnie na 1Gb tego problemu nie ma... może warto spróbować wipe cache?
Sabat Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 1 minutę temu, Nezumi napisał: U mnie na 1Gb tego problemu nie ma... może warto spróbować wipe cache? Ok czyli co? mam wejść w recovery i dać wipe cache i tyle? Czy usunie mi jakieś dane z telefonu?
Nezumi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Przed chwilą, Sabat napisał: Ok czyli co? mam wejść w recovery i dać wipe cache i tyle? Czy usunie mi jakieś dane z telefonu? Wipe cache nie usuwa danych użytkownika, jedynie pliki cache aplikacji, więc twoje dane są bezpieczne. Recovery->Wipe&Reset->Wipe cache.
Sabat Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) 4 minuty temu, Nezumi napisał: Wipe cache nie usuwa danych użytkownika, jedynie pliki cache aplikacji, więc twoje dane są bezpieczne. Recovery->Wipe&Reset->Wipe cache. ok zaraz to zrobie i dam znac Ok zrobiłem ale zbytnio to nie pomogło, może trochę lepiej jest. Może jeszcze raz zainstalować te aktualizacje? Niestety wipe cache i ponowna instalacja aktualizacji nie pomogły. Animacja odblokowania ekranu dalej jest brzydko zlagowana w porównaniu do 5.11.26. Jakieś pomysły? Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Sabat
Nezumi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 21 minut temu, Sabat napisał: ok zaraz to zrobie i dam znac Ok zrobiłem ale zbytnio to nie pomogło, może trochę lepiej jest. Może jeszcze raz zainstalować te aktualizacje? Niestety wipe cache i ponowna instalacja aktualizacji nie pomogły. Animacja odblokowania ekranu dalej jest brzydko zlagowana w porównaniu do 5.11.26. Jakieś pomysły? To chyba zostaje ci powrót do starszych wersji... Nie wiem dlaczego tak Ci się animacja wieszać nagle zaczęła...
Sabat Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 Przed chwilą, Nezumi napisał: To chyba zostaje ci powrót do starszych wersji... Nie wiem dlaczego tak Ci się animacja wieszać nagle zaczęła... No ja tym bardziej, moja siostra ma taki sam telefon i teraz wziąłem sobie dla porównania jej telefon na 5.11.26 i u niej jest ladna płynna animacja tak jak u mnie kiedyś więc niczego sobie nie ubzdurałem. Jak wrócić na starszą wersje? 10 minut temu, Sabat napisał: No ja tym bardziej, moja siostra ma taki sam telefon i teraz wziąłem sobie dla porównania jej telefon na 5.11.26 i u niej jest ladna płynna animacja tak jak u mnie kiedyś więc niczego sobie nie ubzdurałem. Jak wrócić na starszą wersje? A dobra już wiem , przecież pytalem o to ostatnio :D. Temat uważam do zamknięcia
Sabat Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jednak mam mały problem, wrocilem na starsza wersje, zrobilem wipe cache ale walil mi teraz bledami ze proces android cos tam cos tam i tak w kolko
kulig007 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Wipe data musisz teraz zrobić. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Sabat Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 5 minut temu, kulig007 napisał: Wipe data musisz teraz zrobić. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Dobra już działa, dzięki . Na 5.11.26 tak jak mówiłem animacja jest płynna i ogólnie mam wrażenie, że wszystkie przejścia między ekranami itp. chodzą lepiej Ok, następny problem, sklep play mi nie działa. Nic nie mogę z niego pobrać bo wywala mi jakiś error
Nezumi Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi