Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć po jednej z ostatnich aktualizacji (5.12.10), blokada ekranu zaczęła brzydko lagować. Chodzi mi o to, że przesuwając paluchem z dołu na górę w celu odblokowania ekranu animacja odblokowania chrupie i laguje. Jakieś pomysły jak to naprawić? Na poprzednich wersjach tego nie było. Mój telefon to oczywiście redmi 2, model z 13 na końcu. Jakieś pomysły? Niby bzdeta ale wkurza. Mógłbym wrócić na starszą wersję ale wtedy znowu miałbym buga z wolnym pobieraniem z google play. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Sabat napisał:

Cześć po jednej z ostatnich aktualizacji (5.12.10), blokada ekranu zaczęła brzydko lagować. Chodzi mi o to, że przesuwając paluchem z dołu na górę w celu odblokowania ekranu animacja odblokowania chrupie i laguje. Jakieś pomysły jak to naprawić? Na poprzednich wersjach tego nie było. Mój telefon to oczywiście redmi 2, model z 13 na końcu. Jakieś pomysły? Niby bzdeta ale wkurza. Mógłbym wrócić na starszą wersję ale wtedy znowu miałbym buga z wolnym pobieraniem z google play. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt :D

Sprawdzałeś na różnych motywach?

Opublikowano
33 minuty temu, Nezumi napisał:

Sprawdzałeś na różnych motywach?

Tak sprawdzałem na różnych motywach i jest to samo 

Opublikowano
56 minut temu, Nezumi napisał:

Od 1 dnia aktualizacji tak jest, czy pojawiło się z czasem?

Od razu po aktualizacji 

Opublikowano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

U mnie na 1Gb tego problemu nie ma... może warto spróbować wipe cache?

Ok czyli co? mam wejść w recovery i dać wipe cache i tyle? Czy usunie mi jakieś dane z telefonu?

Opublikowano
Przed chwilą, Sabat napisał:

Ok czyli co? mam wejść w recovery i dać wipe cache i tyle? Czy usunie mi jakieś dane z telefonu?

Wipe cache nie usuwa danych użytkownika, jedynie pliki cache aplikacji, więc twoje dane są bezpieczne. Recovery->Wipe&Reset->Wipe cache.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nezumi napisał:

Wipe cache nie usuwa danych użytkownika, jedynie pliki cache aplikacji, więc twoje dane są bezpieczne. Recovery->Wipe&Reset->Wipe cache.

ok zaraz to zrobie i dam znac

Ok zrobiłem ale zbytnio to nie pomogło, może trochę lepiej jest. Może jeszcze raz zainstalować te aktualizacje?

Niestety wipe cache i ponowna instalacja aktualizacji nie pomogły. Animacja odblokowania ekranu dalej jest brzydko zlagowana w porównaniu do 5.11.26. Jakieś pomysły?

Edytowane przez Sabat
Opublikowano
21 minut temu, Sabat napisał:

ok zaraz to zrobie i dam znac

Ok zrobiłem ale zbytnio to nie pomogło, może trochę lepiej jest. Może jeszcze raz zainstalować te aktualizacje?

Niestety wipe cache i ponowna instalacja aktualizacji nie pomogły. Animacja odblokowania ekranu dalej jest brzydko zlagowana w porównaniu do 5.11.26. Jakieś pomysły?

To chyba zostaje ci powrót do starszych wersji... Nie wiem dlaczego tak Ci się animacja wieszać nagle zaczęła...

Opublikowano
Przed chwilą, Nezumi napisał:

To chyba zostaje ci powrót do starszych wersji... Nie wiem dlaczego tak Ci się animacja wieszać nagle zaczęła...

No ja tym bardziej, moja siostra ma taki sam telefon i teraz wziąłem sobie dla porównania jej telefon na 5.11.26 i u niej jest ladna płynna animacja tak jak u mnie kiedyś więc niczego sobie nie ubzdurałem. Jak wrócić na starszą wersje?

10 minut temu, Sabat napisał:

No ja tym bardziej, moja siostra ma taki sam telefon i teraz wziąłem sobie dla porównania jej telefon na 5.11.26 i u niej jest ladna płynna animacja tak jak u mnie kiedyś więc niczego sobie nie ubzdurałem. Jak wrócić na starszą wersje?

A dobra już wiem :P, przecież pytalem o to ostatnio :D. Temat uważam do zamknięcia 

Opublikowano

Jednak mam mały problem, wrocilem na starsza wersje, zrobilem wipe cache ale walil mi teraz bledami ze proces android cos tam cos tam i tak w kolko 

Opublikowano
5 minut temu, kulig007 napisał:

Wipe data musisz teraz zrobić.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Dobra już działa, dzięki . Na 5.11.26 tak jak mówiłem animacja jest płynna i ogólnie mam wrażenie, że wszystkie przejścia między ekranami itp. chodzą lepiej

Ok, następny problem, sklep play mi nie działa. Nic nie mogę z niego pobrać bo wywala mi jakiś error

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...