Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Komputer po formacie z zainstalowanym systemem Windows 10 (+ zaktualizowanym) kompletnie nie widzi telefonu. Problemem są sterowniki USB, których nie potrafi zainstalować. Co ciekawe, na laptopie wszystko działa bez problemów. Różnicą jest to, że na PC mam wersję Pro N a na laptopie Home.

Próbowałem połączyć się poprzez MiPCSuite, jednak po wykryciu telefonu program po dosłownie kilku chwilach go rozłącza. Próbowałem też podpinać Mi4 pod różne porty USB, ale bez skutków.

Na koniec podsyłam również zrzut z menadżera urządzeń, jak to wszystko wygląda. Oczywiście za każdym razem instaluje się sterownik, jednak po tym nic się nie dzieje.

2015-12-20.thumb.png.2b56902b14b2ed0bea3

Opublikowano (edytowane)

Niestety, bez zmian. Cały czas włącza się MiPCSuite, który z niewiadomego powodu nagle działa, jednak po próbie przeniesienia czegokolwiek na telefon/komputer aplikacja się crashuje. :/ Nie mam pojęcia dlaczego ten komputer ma taki opór do mojego Mi4.

Edytowane przez dave
Opublikowano (edytowane)

może to głupie, ale próbowałeś zrestartować (uruchomić ponownie - nie wyłączyć i włączyć bo to nie to samo) komputer oraz telefon ?
Windows10 przy domyślnych ustawieniach, tylko w ten sposób odświeża wszystkie aplikacje i sterowniki.
Może coś mu się pomieszało i wisi w jakimś dziwnym stanie.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano

Tak, już też tak robiłem. No nic, powalczę jeszcze jakiś czas. Na ten moment zainstalowałem aplikację na bezprzewodowe przesyłanie plików dzięki WiFi. Znośnie jakoś to działa, ale w sumie zauważyłem, że po upgrade systemu kompletnie dzieją się jakieś dziwne rzeczy. Groove Music mi nie działa (w komputerze), bo woła o Feature Media Pack, który jest już zainstalowany (ręcznie). No nic... ;) 

Opublikowano

Problem rozwiązał się dość drastycznie. Przeinstalowałem system z płyty i pierwsze co zrobiłem to podłączyłem telefon do komputera. Oczywiście załapał od razu. Hurey! To, co wcześniej nie działało (bo wołało aktualizacji, które były zainstalowane, choć system mówił co innego) nagle odżyło. Wygląda więc na to, że problem leżał po stronie systemu.

Dziękuję za chęć wykazania pomocy :)

Pozdrawiam!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...