Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam zakupiłem z aliexpress XRN2 Prime i nie mogę się połączyć z siecią....Jestem w UK testowałem dwie karty  simy O2 oraz TALKTALK (obie sieci chyba 800Mhz BAND 20) i mam NO SERVICE....na angielski ebay.co.uk sprzedawaca handluje tym telefonem i w opisie ma że smart pracuje z wszystkimi sieciami z UK...Zanim zakupiłem tel sprawdziłem czy bedzie działał na stronce www.willmyphonework.net i wyszło że tak (bez 4g ale to mnie nie interesuje) ważne by net 3G był  i sygnał by zadzwonić. Tymczasem jest wielka lipa...O2 nie łączy wogule a TALKTALK łączy ale rozłącza co 5 minut (no service) czasem mogę sprawdzić neta (mega wolno chodzi) i czasem zadzwonić ale najcześciej jest NO SERVICE. Zainstalowany ROM w tym momencie to MIUIPolska_hermes_5.12.10_v7-5.0 ....Zainstalowałem go na ROM globalny ale bez róznicy....Czy ten telefon powinien działać w UK...na dole dane sieci UK (UMTS oraz LTE) nie oczekuje 4G tylko podstawowe 3G + zasięg...może moj telefon jest uwalony (coś z anteną?) Testowałem wszystkie możliwe ustawienia APN ,engeniering mode itp...bez rezultatu....Czy telefon bedzie działać w Polsce (TAM BAND 1,3,7 powinien dać radę ) Mam potwierdzenie od dwóch użytkowników że w sieci TREE (3) telefon działa bez problemu ale to LTE BAND 3 i 7 które ten telefon wspiera. Ktoś może mi rozjaśnić punkt widzenia z tymi sieciami? 

sieci UK.jpg

5YWwFFO.jpg

Bez tytułu.jpg

1_zps47c84128.jpg-original

Edytowane przez Wiskas
Opublikowano

O2 działa normalnie, talktalk chyba też bo to wirtualna z o2.

Ją mam 3 i EE i o2.

Dowolną kombinacja tych simów działa.

Oczywiscie RN2 prime

Moze zamiast modzic z romami najpoerw wloz jedna karte I zobacz czy dziala.

I pytanie podstawowe, jaki masz zasięg. Ustaw wybór sieci na 2g 3 g LTE auto.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Opublikowano

Dzięki za potwierdzenie mi moich obaw...telefon jest uwalony ( chyba antena) wszystkie sieci się łącza .... A za chwile mam no service. Testowałem wszystkie ustawienia APN,także (engeniering mode) i nic. Flsahowałem 4 rozne romy przez fastboot iIdwa przez recovery... Bez rezultatu. Nawet przy pełnym zasięgu i 4G (siec 3) nie można wykonać połączenia....odsyłam telefon do chin "goldway" aliexpress. Dzięki za potwierdzenie

Opublikowano

A jeszcze zanim odeslesz :)

Jaki rodzaj karty sim tam upychasz? Ja jak dostałem telefon to wsadziłem tam nanosim najpierw bo microsim nie chciało wejść(no wiem, debil ze mnie hehe) i dziwilem się czemu to nie działa

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano

He he...nie no aż tak grubo to nie poleciałem ;) testowałem 3 różne micro SIM i na każdym to samo....nawet telefonu nie mogłem wykonać nawet gdy pokazywało pełny zasięg. Telefon leci juz do china ale cała ta przeprawa trochę potrwa...obym tylko uzyskał sprawny telefon...jak mi wyslą znowu (nie naprawionego) bubla to nie wyrobie na wysyłki do Chaina people ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wznowie temat o braku sieci na moim redmi note 2 prime. Sytuacja wygląda następująco. Testowałem wszystkie możliwe romy i różne simy i telefon dalej rozłaczał się z siecią ( no sercvice nawet na kilka godzin) momentami wszystko chodziło ok ( download 15Mb/s ....10 minut później juz tylko 0.3 Mb/s w tym samym miejscu a po chwili NO SERVICE ) opisałem problem i wysłałem do chin...telefon wrócił ale zadna naprawa nie została przeprowadzona. Tylko wygrali mi nowy ROM ( ja testowałem z 10 różnych - bez rezultatu) Serwisant stwierdził że wszystko jest ok ( pewnie testował 10 minut) telefon napewno jest uwalony...ja stawiam na antenę ale nie mam pojęcia.... Testowałem 3 simy na każdym to samo....Ktoś może wie co za wadliwy element powoduje takie akcję? Teraz chcę wysłać do chin i ubiegać się o zwrot kasy....ciecie zmarnował i 1 miesiąc i moje 60 zł za wysyłkę....parodaia....może jakaś naprawa? Ma ktoś doświadczenie co to może być i ile to może kosztować???

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...