squirrelkuss Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mam problem z częstymi wakelockami aplikacji google i mi band tools. Co do google - używam moto 360 więc wiadomo że google now włączone i wybudza telefon ale dzieje się to parę tysięcy razy na 24 h. Miałem wczęsniej nexusa 4 i meizu m2 note i wtedy google now tak często nie wybudzało telefonów. Wyrzuciłem wszystkie ustawienia z google now tak, że zostało tylko miejsce zamieszkania. Druga sprawa to mi band tools. Również ok 2 tyś wybudzeń na dobę. Ja rozumiem że każde powiadomienie musi wybudzić aplikację żeby mi band dostał powiadomienie ale nie dostaje ich (powiadomień) parę tysięcy... Ogólnie nie przeszkadzałoby mi to tak bardzo gdyby nie to że tylko te dwie apki zabierają 1,5 dnia z życia baterii. Bez nich starcza mi na 3 dni a z nimi na 1,5. Jakieś pomysły jak je ograniczyć nie pozbawiając używalności moto 360 i mi banda? Aha! Zapomniałem dodać że google now robi tyle samo wybudzeń nawet gdy zegarek nie jest połączony. Z mi band tools widziałem że drain baterii to "normalna" sprawa?
Rekomendowane odpowiedzi