dirk0401 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam zakupiłem na allegro Xiaomi Redmi Note 2 Prime i jestem z niego bardzo zadowolony. Byłem święcie przekonany , że posiadam ROM Miui Polska jednak teraz wydaje mi się , że jest to rom Xiaomi Eu albo chiński czy tam Global ROM. Dlatego prosiłbym aby ktoś mądry powiedział mi co to za wersja ROMu ? Skłaniałem się , że to wersja EU ale jednak nie mogę telefonu zaktualizować mam podobny problem jak użytkownicy z forum , że podczas instalacji ROMu w aplikacji Updater telefon przechodzi w Mi Recovery instaluje do 5% potem 99% i błąd "update.zip signature verification failed". Ktoś pisał , że potrzebny jest TWRP by zainstalować bez problemów tylko skoro chyba mam wersje roma EU to czy nie powinienem mieć już wgranego TWRP ? Ogólnie ROM całkiem całkiem jednak zaczyna mnie już mocno denerwować problem z WI-Fi które trzeba często resetować by odzyskać połączenie . Ostatnie pytanie : Czy metoda instalacji TWRP bez podłączania telefonu do komputera jest ciągle możliwa ? Czy teraz zostaje tylko ta oficjalna metoda z forum ? Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Masz jak byk napisane: "Stable". Masz Global. Wszelkie instrukcje instalacji i TWRP i Aktu masz na stronie miuipolska w zakładce "Pobierz MIUI" (nie naciskaj, najedź).
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi