ratosluaf Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Cześć, cała noc mój mi 4 ladował się na parapecie. Z rana zauważyłem, że był mokry, nie widziałem nigdzie dookoła wody, po prostu telefon był mokry. Najgorsze jest to, że aparat paruje, czujnik światła cały czas myśli, że telefon leży w kieszeni, a i telefon pokazuje, że cały czas włożone są słuchawki z mikrofonem. Co śmieszniejsze, gdy włożę słuchawki, one działają. Reszta funkcji działa bez zarzutu, a co mogę zrobić z tymi faktami (wodą w aparacie i czujniku)? Jest możliwość pozbycia się jej?
lg4xhd Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 może by tak wyjąć baterię i go posuszyć letnim powietrzem ?
ratosluaf Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Bateria jest niewyjmowalna
kulig007 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Da się wyciągnąć, choć trzeba trochę rozebrać telefon. Tylko jak nie masz umiejętności lepiej zostawić do specom. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
ddr Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Leć do serwisu, niech rozkręcą i wrzucą płytę główną do kąpieli w wanience ultradźwiękowej. 1
ratosluaf Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Powiem tak, telefon przelezał wczorajsze popołudnie i noc na półce, wyłączony i tak: Wody w aparacie już nie ma, szkiełko nie zaparowało mi nawet jak rozgrzałem w antutu telefon. Niestety czujnik światła dalej świruje, a z jackiem to nie wiem, bo miałem wgrane soundabout i nie było ikonki. Dam mu poleżeć jeszcze dziś i jutro i zobaczę jak to będzie.
ddr Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Napisałem co masz zrobić, ale twój sprzęt to twoja decyzja.
ratosluaf Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 2 godziny temu, ddr napisał: Napisałem co masz zrobić, ale twój sprzęt to twoja decyzja. Tak zrobię, ale dopiero w poniedziałek. Wczoraj go po prostu wyłączyłem i włożyłem kartę do drugiego telefonu, ponieważ nie mam czasu. W mieście mam tylko dwa serwisy, w sobotę czynne do 14 a w niedziele nieczynne więc zaniosę w poniedziałek. Dzięki za rady chłopaki!
Rekomendowane odpowiedzi