Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, cała noc mój mi 4 ladował się na parapecie. Z rana zauważyłem, że był mokry, nie widziałem nigdzie dookoła wody, po prostu telefon był mokry. Najgorsze jest to, że aparat paruje, czujnik światła cały czas myśli, że telefon leży w kieszeni, a i telefon pokazuje, że cały czas włożone są słuchawki z mikrofonem. Co śmieszniejsze, gdy włożę słuchawki, one działają. Reszta funkcji działa bez zarzutu, a co mogę zrobić z tymi faktami (wodą w aparacie i czujniku)? Jest możliwość pozbycia się jej? 

Opublikowano

Da się wyciągnąć, choć trzeba trochę rozebrać telefon. Tylko jak nie masz umiejętności lepiej zostawić do specom.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Powiem tak, telefon przelezał wczorajsze popołudnie i noc na półce, wyłączony i tak:

Wody w aparacie już nie ma, szkiełko nie zaparowało mi nawet jak rozgrzałem w antutu telefon.

Niestety czujnik światła dalej świruje, a z jackiem to nie wiem, bo miałem wgrane soundabout i nie było ikonki.

Dam mu poleżeć jeszcze dziś i jutro i zobaczę jak to będzie.

Opublikowano
2 godziny temu, ddr napisał:

Napisałem co masz zrobić, ale twój sprzęt to twoja decyzja.

Tak zrobię, ale dopiero w poniedziałek. Wczoraj go po prostu wyłączyłem i włożyłem kartę do drugiego telefonu, ponieważ nie mam czasu. W mieście mam tylko dwa serwisy, w sobotę czynne do 14 a w niedziele nieczynne więc zaniosę w poniedziałek.

Dzięki za rady chłopaki!

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...