Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie bardzo duza prośba o szybka pomoc

Kupiłem telefom Mi4 wersja LTE 2014719  TD-LTE

telefon poustawiałem wg wskazówek z forum.

i mam zonk.. telefon łaczy sie w 4G ale transmisja max to 600 Kb/s  ale standardowo to 10/20 kb /s siec Orange - nei mam limitu danych na telefonie

Karta w starym telefonie pozwala na transfer  LTE w poprawnej predkości (karte przekładałem przed chwilą)

sciąganie czegokolwiek z googleplay trwa wieki a ogólnie telefon wyswietla tekst oczekiwanie na wifi pomimo ze odznaczam wifi  jako medium trnsferu

dostę przez wifi jest moim zdaniem wszedzie powyłączany

limit danych tez jest ustawiony w ustawieniach na jakieś 1000 GB wiec to nie przeszkoda

Ponieważ telefon moge do jutra oddac osobie od której go kupiłem(ale musze do tej osoby jechac 100 km w jedną strone)  to potrzebuje szybkliej pomocy - nawet odpłatnej jesli bedzie taka potrzeba.

Jestem z Łodzi wiec wizyta w serwisie szybka nie wchodzi w gre

wiec Panie i Panowie POMOCY

moge tez podac numer telefonu do mnie jesli ktoś zechciałby np  zadzwonic i pomóc online

Opublikowano (edytowane)

wersja MIUI

5.11.19

MIUI7

Android 4.4.4 KTU84P

obecnie jest predkośc 0,66 KB/s pomimo ze siedze w centrum miasta i na drugim fonie po przełozeniu karty mam full predkosć LTE

Edytowane przez selk
Opublikowano (edytowane)

ok jeszcze jedna sprawa

speedtest pokazuje teraz na H+ 5,0 Mbps download/4,58 MBps upload ping 19 ms

w tej samej chwili ściąganie w telefonie z googleplay pokazuje 40 KB/s - i kazdy wiekszy program sciągany ma opis oczekiwanie na wi-fi pomimo ze odznaczam wifi jako medium transmisji

przy 4 G speedtest pokazuje 23,7Mbit download , i 8,0 Mbit upload

ale predkośc sciagania sie nei zmienia nadal telefon pokazuje ponizej 1 KBit/s

Edytowane przez selk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...