Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Przez dwa lata, co tydzień, dwa, czasami co miesiąc bez problemu aktualizowałem sobie telefon. Aż do najnowszej wersji  MIUI 5.11.19  (ta sprzed tygodnia działała jak należy) . Czym się objawia. Zaczęło się od próby wysłania smsa. Aplikacja SwiftKey się wykrzaczyła. Pomyślałem, że to wina apki i ją odinstalowałem. Jednak po chwili wszystkie aplikacje które chciałem usunąć czy uruchomić też się krzaczyły, a bardzo często powodowały restart komputera.

Dochodzimy do ciekawego zjawiska. Po każdym restarcie wszystkie aplikacje, które instalowałem lub usuwałem, a nawet odczytywane maile wyglądały jakby wczytywały się z jakiejś kopii zaposowej. Maile znowu były nieodebrane, zainstalowane aplikacje znikały, a te odinstalowane pojawiały się ponownie.

Próba wgrania przez "aktualizację" jeszcze raz wersji MIUI 5.11.19 niewiele daje. Znowu widzę pulpit tekst  "aplikacja została zatrzymana" i restart.

Ktoś miał podobny problem? Jak mam wgrać wersję sprzed tygodnia, która działała u mnie prawidłowo? Bo wgrywając ją na kartę i dajać instalację z .zip to mi nie działa. Wyświetla angielski komunikat o konieczności zmiany nazwy itp

Posted

To raczej nie wina samej wersji, bo u mnie wszystko chodzi bardzo dobrze.

Spróbuj na obecnej Kopię MIUI, full wipe i przywrócenie kopii. Zawsze tak robię jak coś się wykrzacza (z raz na 3 miesiące), więc błędów praktycznie nie mam.

Posted (edited)

Jestem generalnie 'zielony" i nie wiem jak to zrobić. W Mi-Recovery 2.0.1 jaki mam na telefonie, nie bardzo widzę opcje full wipe.

Dodam tylko uzupełnienie tematu.

Usuwam różne aplikacje nawet przez mobileuncle robię restart, albo sam się fon restartuje i po chwili wszystko jest jak przed zmianami. Taki dzień świstaka. Wywaliłem ręcznie przez kompa wszystkie dane z pamięci wewnętrznej, reset fona i wszystko wróciło. Przestawiam ikony na pulpicie reset i to samo. Także nie mam pojęcia co się dzieje. Chciałem wrócić telefonem do ustawień fabrycznych, ale się nie resetuje, a jak robię to "z palca" to po restarcie jaki odpalona kopia zapasowa. Żadnych zmian, a wszystkie aplikacje po chwili przestają działać.

Zdechł ale w niesamowity sposób.

Edited by morisstel
Posted

To Ci nic nie da. Nie kombinuj jak jesteś zielony, bo coś uwalisz... Wystarczyło Kopię MIUI, Wipe User Data w MiRecovery i przywrócenie kopii.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...