Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam dość prozaiczny problem ale nie mogę tego ogarnąć może mi ktoś pomoże. 
-Pierwsze to gdy kliknie się na jakiś kontakt telefon automatycznie wybiera którąś z kart sim zaczyna odliczanie 10sek po czym z automatu wykonuje połączenie z tej karty.Przez co już kilkukrotnie klikając na jakąś osobę z ostatnich połączeń telefon zaczął dzwonić (z kieszeni) PYTANIE: jak wyłączyć tą funkcję?
-Drugie pytanie mniej istotne. Na ekranie jest możliwość dodatnia widgetu zegarka z małą informacją pogodową poniżej. W momencie dodawania widgetu jest on fajnie dopasowany na całą szerokość ekranu ale jak się go (puści) zegarek zajmuje tylko fragment ekranu i nie da się go powiększyć.

mi4c.jpg

Edytowane przez sinsk
Opublikowano

To ma tak działać, od tego jest w końcu dialer. Z jednym SIM od razu by Ci zadzwoniło.

Taki widżet, musiałbyś znaleźć inny w motywach lub sklepie play.

• Like 1
Opublikowano

No nie wiem czy ma tak działać. To mój 4 telefon z dualem i tak nie było. Najpierw wybieram osobę, potem kartę sim z której chce wykonać połączenie. Chciałbym po prostu wyłączyć funkcję odliczania, i automatycznego łączenia. Przy czym system z automatu wybiera tą kartę z której ostatnio do kogoś dzwoniłem lub daje mi 10 sek na podjęcie działania albo dzwoni sam i to właśnie odliczanie chce wyłączyć. W Ustawieniach nie mam wybranej preferowanej karty SIM więc tym bardziej jest to irytujące gdyż nie zawsze mam środki na karcie, która zostanie wybrana z automatu.

A co do widgetu rozumiem że są inne:) Dziwi mnie po prostu fakt, że w momencie przeciągania widgetu na ekran jest on zupełnie inny, większy (schludniejszy) a jak już się upuści zmienia się w taki dziwny zegareczek w rogu ekranu którego w dodatku nie da się nawet przeciągnąć na prawa stronę wyświetlacza. To chyba też tak nie powinno działać :) ale pewnie się czepiam:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...