Skocz do zawartości

Dual sim w praktyce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje kupić telefon dual sim. Zastanawiam sie nad xiaomi mi4c lub innym w tej półce cenowej. Czy wie ktoś moze jak w praktyce wyglada obsługa takiego telefonu. Czy jeśli z jednej karty (szwedzki abonament) oprócz normalnych rozmów bedzie tez włączona transmisja danych to czy wtedy druga karta ( polski abonament) bedzie aktywna? Wiadomo ze jeśli transmisja danych jest aktywna to działa także w tle czyli cały czas. Czy mimo wszystko mój drugi numer bedzie aktywny? 
Pozdrawiam 
Adam

Pomocny post? + 0 - 
Opublikowano

Niestety nie wiem jak w MI4c, ale w 1S(ten sam rom, wiec pewnie tak samo) jest tak, że ustawiasz połączenia np. sim1, oraz internet sim2, można korzystać z obu na raz.
jak nie ustawisz połączeń jaka SIM to pyta z czego ma dzwonić czy SIM1 czy SIM2

Opublikowano

Ja chciałbym tak zeby z sim 1 mieć rozmowy i internet a z sim 2 tylko rozmowy. I ważne zeby podczas korzystania z internetu sim 2 była cały czas aktywna.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gość napisał:

Ja chciałbym tak zeby z sim 1 mieć rozmowy i internet a z sim 2 tylko rozmowy. I ważne zeby podczas korzystania z internetu sim 2 była cały czas aktywna.

Tak mam w Mi4c

Opublikowano

Ja używam cały czas dwie karty firmowa tylko do dzwonienia i smsow a prywatna transmisja danych wlaczona caly czas jakies rozmowy i smsy.

I ani razu mi sie nie zdazylo ze ktos sie do mnie nie do dzwonil.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...