kuba206 Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Cześć, Mam problem ze swoim mi4c 2gb ram. Otóż większość aplikacji bardzo długo się włącza, sprawdziłem aplikacją CPU-Z jak działają procesory i od cpu 0 do 3 działają normalnie cały czas wszystkie 4 ale cpu 4 i 5 te które powinny mieć 1,8Ghz są cały czas "stopped". Włączyłem w opcjach programistycznych żeby pokazywało jakie procesory są włączone i włączyłem benchmark(wynik ok 45000) i gry ale te procesory się nie włączyły. Tutaj link do porównania włączania pou na galaxy s2 a mi4c. Jak mogę sprawdzić czy rdzenie nie są uszkodzone i dlaczego aplikacje tak długo się włączają? system miui polska 5.11.5 wgrany po full wipe. Edytowane 12 Listopada 2015 przez kuba206 info o systemie
kamil385_ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam wszystkich dzisiaj przesiadłem się na androida 7.0 (MIUI 9 7.8.17) z nadzieją, że problem który występował u mnie wczoraj zostanie rozwiązany po aktualizacji. Mianowicie kiedyś 2 z 6 rdzeni te po 1,8Ghz pracowały 384mhz w spoczynku i gdy coś robiłem podskakiwały do wysokich taktowań lecz od wczoraj oby dwa rdzenie sa "stopped" lub jak pokazuje AIDA 64 "nie aktywne". Działo się tak na androidzcie 5.1 jak i teraz na 7.0 lecz pare dni temu problem nie wystepował. Co ciekawsze w antutu nadal osiągam wynik 70k czyli tyle kiedy te wszystkie rdzenie działały jak należy.. A najdziwniejsze jest to, że program antutu info pokazuje iż rdzenie owszem są "Sleep" jednak widnieje obok nich obciążenie... Poniżej daję wszystkie SS z tego do czego udało mi się dojść, jeśli ktoś orientuję się o co chodzi lub jak to naprawić proszę o porade. Przeglądając forum znalazłem podobny wątek lecz już zamknięty dlatego zakładam nowy.
advcron Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 One chodzą. Tylko programy pokazują że sa wył. W opcjach programistycznych włącza sie opcje, żeby pokazywal CPU i tam widać że pracują. Z tym ze na najnowszym romie nie moge sie doszukać tej opcji. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kamil385_ Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Hymm stało się tak podczas ustawienia na 5.1 jeszcze zarządcy na power save przy tych dużych rdzeniach przeinstalowałem na 7.0 lecz problem nadal występuje
advcron Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Jak na 5.1 to dziwne. Moze full wipe by coś pomógł Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
kamil385_ Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Jestem po czystej instalacji china dev pozniej unlock bl, twrp i xiaomi eu + wipe i nadal ten sam problem
kamil385_ Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Zainstalujcie Miui z wczoraj i sprawdźcie czy coś sie poprawiło. U mnie przez pewien czas pokazywało normalnie po aktualizacji ale dziś znów to samo Dopiero po restarcie na 10-20 minut można odczytać np w CPUZ. Heh ale jest już coś lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi