Demonek Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 Wgrałem najnowszy soft przez CWM: ANDROID 4.4.4 MIUI 5.11.5 CODENAME HM2014813 ROZMIAR 416MB Po tej operacji telefon nie widzi żadnej sieci GSM. Jakiś pomysł?
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 15 minut temu, Demonek napisał: Wgrałem najnowszy soft przez CWM: ANDROID 4.4.4 MIUI 5.11.5 CODENAME HM2014813 ROZMIAR 416MB Po tej operacji telefon nie widzi żadnej sieci GSM. Jakiś pomysł? W sensie, nie widzi tylko 2G, czy nie widzi żadnej sieci? Jeżeli to 1, to wystarczy zmienić opcje preferowanych sieci, jeżeli to 2, to... podałeś za mało informacji, nie wiem, ani co Ci się wyświetla zamiast sieci, ani jakie zasięgi mniej więcej miewasz, ani czy wszelkie instalacje przebiegły pomyślnie. Być może wystarczy sam restart urządzenia, a być może wipe.
Demonek Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Jestem świeżo po uploadzie softu. Nie widzi żadnej sieci, pustka (normalnie mam pełny zasięg). Wybieram preferowaną 4G, ale na każdej innej jest to samo. Instalacje przebiegły ok, wszystko bezproblemowo. Jeszcze 1 istotna informacje: Mój telek to wersja xxxxx811 (zgodnie z naklejką pod baterią), jednak gdy wrzucałem ten soft dostałem komunikat, że sof jest do 811 a mój tel to 813 po czym operacja została automatycznie przerwana. Soft 813 wszedł bez problemu. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Demonek
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 5 godzin temu, Demonek napisał: Jestem świeżo po uploadzie softu. Nie widzi żadnej sieci, pustka (normalnie mam pełny zasięg). Wybieram preferowaną 4G, ale na każdej innej jest to samo. Instalacje przebiegły ok, wszystko bezproblemowo. Jeszcze 1 istotna informacje: Mój telek to wersja xxxxx811 (zgodnie z naklejką pod baterią), jednak gdy wrzucałem ten soft dostałem komunikat, że sof jest do 811 a mój tel to 813 po czym operacja została automatycznie przerwana. Soft 813 wszedł bez problemu. Ktos Cie wrobil i sprzedal model 813 w pudle od 811, ale mniejsza... Polecam calkowity wipe, moze cos zostalo z syfu od sprzedawcy i blokuje.
Demonek Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 Przed chwilą, Nezumi napisał: Ktos Cie wrobil i sprzedal model 813 w pudle od 811, ale mniejsza... Polecam calkowity wipe, moze cos zostalo z syfu od sprzedawcy i blokuje. No i powalczyłem. Ostatecznie, romy z 811 nie wchodzą, muszą być 813. Ale do tego muszę dograć osobno modem z 811 :/ i nadal nie mam tego (#*&$(*^@*#&$^ roota! A tym kimś jest nasza rodzima firemka:"OnLine" Trading Company
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 2 minuty temu, Demonek napisał: No i powalczyłem. Ostatecznie, romy z 811 nie wchodzą, muszą być 813. Ale do tego muszę dograć osobno modem z 811 :/ i nadal nie mam tego (#*&$(*^@*#&$^ roota! A tym kimś jest nasza rodzima firemka:"OnLine" Trading Company Zrob wipe, a potem ponownie zainstaluj najnowszy rom 813. Powinno wszystko sie ogarnac, jezeli sie nie ogarnie to pozostaje reklamacja.
Demonek Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie mam co reklamować. Problem rozwiązałem, telek chodzi. Nie umiem tylko tego durnego roota odpalić. 1
Nezumi Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 2 minuty temu, Demonek napisał: Nie mam co reklamować. Problem rozwiązałem, telek chodzi. Nie umiem tylko tego durnego roota odpalić. Panel Sterowania->Uprawnienia, aby nadac root aplikacji odpal ja, nastepnie odpal panel i w uprawnienach ->root dodaj aplikacje.
Demonek Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 Żeby nadawać uprawnienia trzeba tego roota mieć, prawda? A ja nie mam.
Demonek Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Opublikowano 11 Listopada 2015 Poszedł root ale dopiero przez TWRP + SuperSu.
Nezumi Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Poszedł root ale dopiero przez TWRP + SuperSu. To masz cos mocno nie tak, miuipolska ma juz root, jezeli po instalacji dalej go nie ma to cos idzie nie tak.. W kazdym badz razie, poradzikes sobie wiec zamykam. Tapu Tap z mi4 tap tap.
Rekomendowane odpowiedzi