Suprboar Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 Wersja MIUI: Miui 7.0.11 (LXKNCI) Posiadany smartfon: Mi4C Jakim użytkownikiem jesteś? zaawansowany Opis znalezionego błędu Mam problem z instalacją niektórych aplikacji poprzez plik .apk. Chodzi o to, że losowo przycisk "instaluj" nie działa w sensie nie reaguje. Kiedyś podobny problem miałem na Galaxy Tab S to tam pomogło tymczasowe zamknięcie któregoś z procesów Google Play Services, na moim telefonie to nie pomogło. Sytuacja jest o tyle dziwna że w trakcie pisania tego wątku 2 aplikacje które nie chciały się zainstalować się zainstalowały... więc nie wiem co spowodowało że ten problem raczej tymczasowo zniknął. Aplikacje które chciałem zainstalować to Instatwogram (równoległa aplikacja do Instagram) i Firetube premium (aplikacja do słuchania muzyki na tel w tle). Logcat Jeśli napotkałeś FC (Force Close), koniecznie wstaw logcat!
dureg Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 @Suprboar Czy udało Ci się rozwiązać problem? Mam taką samą sytuację. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
vito100 Opublikowano 4 Marca 2016 Opublikowano 4 Marca 2016 A nie masz przypadkiem programu nakladajacego filtr na ekran typu twilight albo f.lux? Trzeba go wyłączyć na czas instalacji.
Suprboar Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 Na razie ten problem mi przestał występować ale może dlatego że nie instaluje ostatnio aplikacji z zewnętrznych źródeł. Choć jak raz miałem taką sytuację to po kilku "tapnięciach" nagle zaczynał instalować ale nie wiem czy to jest ostateczne rozwiązanie problemu.
Rekomendowane odpowiedzi