Krusell Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Witam. Wczoraj podłączałem telefon do komputera i wszystko grało. W "Mój Komputer" pojawiał się Redmi Note 2 i miałem dostęp do telefonu i do karty 8GB. Dzisiaj podłączam i za cholerę go nie widzi, tylko telefon się ładuje. Pobrałem MiPCSuite i łączy się z telefonem normalnie ale nie widzę w tym programie karty SD, są jakieś opcje z nią związane z nią ? Bo pokazuje tylko pamięć telefonu. Jak coś na niego próbuje wrzucić przez MIPCSuite to nie idzie, mogę tylko przeglądać pliki. Karte normalnie pokazuje w telefonie jako podłączoną. Wczoraj wszystko grało, dzisiaj już nie...ehhh. Windows 8.1 Edytowane 22 Października 2015 przez Krusell
gordziej Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Wymagany explorer plików z dostępem do roota np.: Root BrowserNależy zmienić treść pliku /data/property/persist.sys.usb.config namtpPo zapisaniu i zrestartowaniu urządzenia, ustawienia połączenia USB wyświetlają się po podłączeniu kabla. Edytowane 27 Października 2015 przez gordziej
Krusell Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) O 27.10.2015, 21:19:53, gordziej napisał: Wymagany explorer plików z dostępem do roota np.: Root Browser Należy zmienić treść pliku /data/property/persist.sys.usb.config na mtp Po zapisaniu i zrestartowaniu urządzenia, ustawienia połączenia USB wyświetlają się po podłączeniu kabla. Zrobiłem, nie działa niestety dalej. Edytowane 1 Listopada 2015 przez Krusell
epaa Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Mam to samo w pracy - Redmi 1 komputer rozpoznawał, a Redmi Note 2 nie , komputer koleżanki rozpoznał z błędami ale jakoś poszło. Może to być problem z zablokowanymi aktualizacjami systemu - w domu mam aktualny, a w pracy tylko krytyczne wprowadzane przez informatyków. Inny port, inny kabel nic nie dają
Gość Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Dnia 27.10.2015, 21:19:53, gordziej napisał: Wymagany explorer plików z dostępem do roota np.: Root Browser Należy zmienić treść pliku /data/property/persist.sys.usb.config na mtp Po zapisaniu i zrestartowaniu urządzenia, ustawienia połączenia USB wyświetlają się po podłączeniu kabla. Dzięki wielkie:D Działa:) Dla nie wtajemniczonych zamieniamy końcówkę .config na .mtp. Widzi mi kartę i telefon:)
Nezumi Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi