Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Wczoraj podłączałem telefon do komputera i wszystko grało. W "Mój Komputer" pojawiał się Redmi Note 2 i miałem dostęp do telefonu i do karty 8GB. Dzisiaj podłączam i za cholerę go nie widzi, tylko telefon się ładuje.

Pobrałem MiPCSuite i łączy się z telefonem normalnie ale nie widzę w tym programie karty SD, są jakieś opcje z nią związane z nią ? Bo pokazuje tylko pamięć telefonu. Jak coś na niego próbuje wrzucić przez MIPCSuite to nie idzie, mogę tylko przeglądać pliki.

Karte normalnie pokazuje w telefonie jako podłączoną.

Wczoraj wszystko grało, dzisiaj już nie...ehhh.

Windows 8.1

Edytowane przez Krusell
Opublikowano (edytowane)

Wymagany explorer plików z dostępem do roota np.: Root Browser

Należy zmienić treść pliku /data/property/persist.sys.usb.config na

mtp

Po zapisaniu i zrestartowaniu urządzenia, ustawienia połączenia USB wyświetlają się po podłączeniu kabla.

Edytowane przez gordziej
Opublikowano (edytowane)
O 27.10.2015, 21:19:53, gordziej napisał:

mtp

Po zapisaniu i zrestartowaniu urządzenia, ustawienia połączenia USB wyświetlają się po podłączeniu kabla.

Zrobiłem, nie działa niestety dalej. 

Edytowane przez Krusell
Opublikowano

Mam to samo w pracy - Redmi 1 komputer rozpoznawał, a Redmi Note 2 nie , komputer koleżanki rozpoznał z błędami ale jakoś poszło.

Może to być problem z zablokowanymi aktualizacjami systemu - w domu mam aktualny, a w pracy tylko krytyczne wprowadzane przez informatyków.

Inny port, inny kabel nic nie dają

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.10.2015, 21:19:53, gordziej napisał:

mtp

Dzięki wielkie:D Działa:) Dla nie wtajemniczonych zamieniamy końcówkę .config na .mtp. Widzi mi kartę i telefon:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...