Grafito Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Witam, chciałem zaktualizować LG Leon'a 4GLTE jednak w czasie aktualizacji mi zgasł i włącza się teraz na logo LG i na tym się kończy, chciałem go podpiąć pod komputer i naprawić oryginalnym narzędziem LG jednak po wgraniu sterowników komputer tak jakby go nie widział. Po kliknięciu kombinacji power + vol (-) wyświetla się komunikat Kernel Crashed i na dole : (1) Dload mode use USB (coś w tym stylu). Jednak tak jak piszę, nie widzi go w ogóle komputer. Jest inna możliwość wgrania mu oprogramownia? Np Flashtoolem? Proszę o pomoc @ edit Dokładny opis co się wyświetla : Cytat Kernel Crash! DemiGod Crash Handler : Kernel Crash! Please do following action. 1) Dload Mode. Please connect USB. 2) Get the ram dump image using QPST Configuration If you want to Reboot, Press Volume Up or Down, and Hold a second rev. : 1,0 serial : (nie chce mi się przepisywać) 1,505247 / 01-01 02:49:35,869] Kernel Panic - not syncing : Attempted to ki Jump to Dload Mode.
piotr469 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Dzisiaj przywracałem do życia Xperie E1 z podobnymi objawami. Stawała na logo sony i dalej nie szła. Komputer nie instalował właściwych sterowników przy podłączeniu kablem, ale jak podłączyłem go z wciśniętym volume down, wtedy pobrał dobre sterowniki i dał się wskrzesić programem sony PC companion - spróbuj w podobny sposób coś pokombinować z tym narzędziem LG (sony PC companion po podłączeniu w tym trybie pobrał i zainstalował odpowiednie oprogramowanie i telefon ruszył) Wysłane z mojego FreeTAB 7001 HD IC przy użyciu Tapatalka
Numb Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 http://forum.android.com.pl/topic/249259-uceglony-telefon-pomimo-wgrywania-systemu-kdz/
Grafito Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 @Numb przyjacielu Próbowałem tym sposobem, nie chciałem wrzucać linku do innego forum żeby nie było. Ten sposób nie zadziałał.
ddr Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Lg bezproblemowo się stawia z paczek .kdz. Trzeba siedzieć w download mode z tego co pamiętam. Sprawdzaj kombinacje pow vol-, pow vol+ i pow vol- vol+, jak download się odpali to próbuj lg flashtoolem z paczką kdz. Jak coś nie będzie szło to walnięty kabel lub złe sterowniki.
Grafito Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Sterowniki ze strony LG, żadna kombinacja nie działa z vol - pojawia się to co zacytowałem w pierwszym poście.
ddr Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 No masz Dload mode. Ale zrób zdjęcie jak możesz to może skojarzę jakiś konkretny problem.
Grafito Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Czarny ekran, w tle biały napis który jest napisy u góry.
ddr Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 No to telefon powinien być widoczny. Pod linuxem zobacz czy widzi, polecenie chyba lsusb. Jak będzie widzieć to napisz co tam wywala. Jak qhsusbdload czy coś podobnego to nie jest ciekawie. Ale ekran nie powinien się wtedy nawet zapalić, więc jakieś światło w tunelu jest.
Numb Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Może też coś być z kablem i/lub USB. Spróbuj na innym.
Grafito Opublikowano 14 Października 2015 Autor Opublikowano 14 Października 2015 Rypnięty jest na płycie głównej odsyłam do serwisu. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi