qereidid Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Czy korzysta ktoś z was z Aero2 na tym telefonie? Ja załadowałem kilka dni temu kartę Aero2 do drugiego slota sim (w odróżnieniu od Redmi 1S chyba nie ma już ograniczeń funkcjonalnych poszczególnych slotów?), skonfigurowałem APN, w ustawieniach sieci komórkowych i SIM wybrałem, że kartą preferowaną dla Internetu jest Aero2. Przy pierwszej próbie skorzystania z internetu wyskoczyło mi zapytanie o captcha z Aero2 i po wpisaniu wszystko zaczęło działać prawidłowo. Później jeszcze kilkukrotnie korzystałem w kolejnych dniach z Internetu i ani razu nie wyskoczyło pytanie o captcha a Internet działał. Z aplikacji mojego operatora nie wynika, żeby pobierało mi coś z normalnego konta komórkowego. Czy możliwe, że to Aero2 tak dziwnie działa, że nie pyta o kod? Czy jest ewentualnie jakiś sposób na sprawdzenie z jakim apn jestem aktualnie połączony podczas pobierania danych?
qereidid Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 Już wszystko jasne i wszystko działa poprawnie. Aero2 po prostu tak ma, że jak się korzysta mało z netu (pod względem czasu trwania połączenia) to nie pyta za każdym łączeniem o captcha. Za pomocą aplikacji Panel Sterowania widać wprost z której karty uciekają megabajty i wszystko jest jak najbardziej poprawnie. Karta z Aero2 może być w drugim slocie sim.
Nezumi Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi