Skocz do zawartości

[Xiaomi Buds 5] brak reakcji na zmiany korektor/equalizer w aplikacji Xiaomi Earbuds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam słuchawki Xiaomi Buds 5 sparowane z telefonem Xiaomi 14 (Hyper OS 1) i aplikację Xiaomi Earbuds.

Słuchawki obsługują system Harman AudioEFX i na początku wszystko było OK, po zmianie efektów w aplikacji Xiaomi Earbuds lub ręcznej korekcie equalizera było słychać wyraźne zmiany brzmienia.
Słuchawek używam głównie do rozmów więc efekty nie były mi potrzebne, jednak ostatnio chciałem posłuchać muzyki ze Spotify i okazało się że zmiany ustawień efektów/equalizera w aplikacji Xiaomi Earbuds nic nie dają. Sam equalizer jest dostępny i można go zmieniać lub wybrać jeden z pięciu gotowych presetów efektów (np. Harman AudioEFX) ale to nic nie zmienia w dźwięku.

Co jest nie tak i jak przywrócić działanie equalizera w aplikacji Xiaomi Earbuds?

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz równolegle aktywnego systemowego equalizera. Jeśli nie to weź je odparuj od aplikacji i zobacz na systemowym equalizerze czy będą działać.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Poprzestawiałem wszystko w systemowych ustawieniach efektów dźwięku (Dolby Atnos / Xiaomi Sound / Domyślny) i nic to nie zmienia.

Nawet ustawienia systemowego equalizera nie zmieniają dźwięku 🥴