Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Rozważam zakup X17U na wondamobile, jest to wersja global model hong kong. Pytanie o specyfikę tego modelu, czy jakieś znaczące różnice są, jak z odblokowaniem bootloadera i wgraniem xiaomi.eu? Czy ktoś z szanownych forumowiczów dokonywał takiego zakupu? Pozdro dla ekipy xiaomi.eu

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

wersja global i model Hong Kong? jest takie coś w ogóle? z tego co patrzę to 17 ultra ma takie modele

25128PNA1C - Chińczyk wersja Leica

2512BPNDAC - Chińczyk wersja standard

25128PNA1G - global wersja Leica

2512BPNDAG - global wersja standard

jeśli chodzi o wgranie romu xiaomi EU to Chińczyków praktycznie to nie dotyczy bo ich nie odblokujesz (chyba że kupisz w takim wariancie gdzieś z drugiej ręki ... xiaomi oficjalnie zablokowało im unlocki) no a global można odblokować i wrzucić ROM xiaomi EU - niedawno wyszedł - tyle że nie mam pewności czy jest zgodny z oboma wersjami czy tylko to dla zwykłej ultry ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

No właśnie tak jest opisane: global version (model hong kong), bateria 6000, obsługuje esim oraz android auto więc pasowałoby do globala.

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

no zgadza się ... wszystko pasuje do globala ... 🙃 czy sa teraz brandowane systemy w tych modelach to nie wiem ... ale jak to global - nawet z brandem - to myślę że unlocka można zrobić ... może ktoś mądrzejszy coś tu jeszcze napisze w temacie ... osobiście nie miałem nigdy styczności z tą siecią ani (przynajmniej w ostatnich latach) brandem w systemie ...