chłosta Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Cześć, Czy ktoś używa Xiaomi TV Stick 4K z aplikacją CANAL+ Online i może potwierdzić, że działają transmisje na żywo? U mnie wygląda to tak: Problem: Po kliknięciu dowolnego kanału live pojawia się czerwone kółko ładowania i kręci się bez końca – transmisja nigdy się nie uruchamia. Co ciekawe: - VOD w CANAL+ działa normalnie (filmy i seriale odtwarzają się bez problemu). - Problem dotyczy wyłącznie transmisji na żywo. Sprzęt: - Xiaomi TV Stick 4K (2nd gen) - urządzenie nowe, świeżo skonfigurowane Co już sprawdziłem: - restart sticka - wyłączenie dopasowania liczby klatek (match frame rate) - wyczyszczenie cache aplikacji - odinstalowanie i ponowna instalacja CANAL+ - ponowne logowanie do konta Niestety bez efektu – live dalej się nie uruchamia. Czy ktoś miał podobny problem albo znalazł rozwiązanie? Zastanawiam się, czy to bug aplikacji CANAL+ na tym urządzeniu, czy coś jeszcze trzeba ustawić. Dzięki za każdą wskazówkę. Dodam jeszcze że nie ma różnicy czy stick jest podłączony do TV czy bezpośrednio do gniazdka
kris68 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Skoro wszystko inne ci działa to nie sprawa sprzętu tylko jak napisałeś: "bug aplikacji CANAL+". Ale czy nie pisało kiedyś coś takiego, że na Xiaomi TV Stick 4K (2nd gen), i innych podobnych urządzeniach teraz pewne aplikacje, streamingi nie będą działać poprawnie?. Teraz tego nie znajdę, ale może ktoś, kto ma ten sprzęt i Canal+ odpisze .
Jahoo84 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca U mnie wygląda to identycznie. Zgłosiłem ten problem na infolinii. Zobaczymy czy cos pomogą
chłosta Opublikowano 7 Marca Autor Opublikowano 7 Marca Dziwna sprawa, bo nic nie zmieniałem, a dziś transmisje live już działały.
chłosta Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca Aktualizacja: Po odłączeniu zasilania i ponownym włączeniu, problem znowu wystąpił, ale naprawił się sam po kilku godzinach. Nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje, ale ważne że działa 🙃
Herki13PL Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Witam, niestety mam podobnie na swoim mi boxie 3gen. U mnie nie pomaga zmiana wifi na telefon i odwrotnie. Zauważyłem że stało się to po aktualizacji oprogramowania boxa. Jeśli ma ktoś jakieś pomysł jak sobie z tym można poradzić będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam 😊
brodokles Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca W dniu 12.03.2026 o 08:17, Herki13PL napisał(a): Witam, niestety mam podobnie na swoim mi boxie 3gen. U mnie nie pomaga zmiana wifi na telefon i odwrotnie. Zauważyłem że stało się to po aktualizacji oprogramowania boxa. Jeśli ma ktoś jakieś pomysł jak sobie z tym można poradzić będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam 😊 Mam ten sam problem co TY. Nie działa Xiaomi TV Box S 3rd Gen. Próbowałem wszystkiego co chat gpt podpowiadał i nic.
Netoper Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Próbowałem wszystkiego co chat gpt podpowiadał i nic. A te podpowiedzi to były z darmowego chat`a czy płatnego?Jakie dał podpowiedzi?Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Herki13PL Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) Zaobserwowałem coś nowego, oczywiście nadal nie działa ale podczas dopadajacych mnie nerwów 🙃 klikalem wszystkie klawisze na pilocie i wyskoczyło mi na dole ekranu menu z kanałami które przesuwałem strzałka w prawo i jak wybrałem w sumie obojętny kanał to normalnie wyświetlał się on na TV 😁 U mnie najczęściej działa po naciskani kółka w prawo. Mam nadzieję że wam to pomoże tak jak i mi bo już było blisko łagodnie mówiąc wydalenia Mi Boxa z domu 😇 Edytowane 16 Marca przez Herki13PL
Rekomendowane odpowiedzi