Skocz do zawartości
  • 0

Nie przeszkadzać/tryb cichy/wibracje

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Żona się ze mnie śmieje. Ma jakieś redmi note i wg niej w hos2 gdy wyłączy dźwięki to są wyłączone. Tymczasem ja na hos3 mam włączone nie przeszkadzać, tryb cichy, wycisz multimedia w trybie cichym a i tak przychodzi z hukiem info że dziś w Biedronce masło po 2.99 . Co i jak z tym zarobić ale automatycznie ? Bo dodatkowo skręcić Volume na zero ręcznej to dam radę. Codziennie , dzień za dniem. PS Podejrzewam że dźwięki z powiadomień są odtwarzane tylko  gdy ekran jest włączony. 

Edytowane przez Piotr W

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Widzę że nikt nie wie więc sam sobie odpowiem bo jak mnie o 3 obudziło powiadomienie z alliexpres to tel sam podpowiedział. Cyfrowa równowaga - tryb cichy który nota bebe działa średnio bo jest jedna główna reguła bez wg mnie możliwości prostego wyłączenia np na czas mszy w kościele jeśli ktoś chodzi. Dlaczego , po co i od kiedy to jest osobno i schowane to nie wiem 

• 0
Opublikowano

Mały offtop — przed wejściem do kościoła proponuje włączyć telefon przyciskiem Power — przecież i tak nie odbierzesz, choć nawet zona zadzwoni.

• 0
Opublikowano

Jeszcze większy offtop. Zakładam jeszcze tylko jedną wizytę i wtedy tel się nie przyda. Natomiast jest żałosne że problem rozwiązałem zewnętrzną aplikacją. Tryb jw nie ma nawet skrótu w pasku żeby włączyć i wyłączyć jak wszystko inne. Jeszcze chyba Google uważa że ma trwać 8 h bo wydaje mi się że przesuwa godziny na stricte 8. Może mnie ktoś wyprowadzi z błędu 

• 0
Opublikowano

@Piotr W

No u mnie działa. Mam głośność dzwonka do połowy. Jak włącze nie przeszkadzać, to nic nie słysze oprócz wibry, którą ustawiłem. Różne appki wysyłają powiadomienia, oprócz socjali, bo nie mam. 

ps. Wejdz w Ustawienia>dźwięk>Nie przeszkadzać. Sprawdz czy masz odznaczone: wyłącznie, gdy urzadzenie jest zablokowane.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Czy mam czy nie mam to wszystko jedno. Co bym nie robił to w trybie nie przeszkadzać widzę że dzwonki są włączone. Dopiero tryb cichy je wyłącza i wtedy nie słyszę powiadomień. Ale to ręcznie trzeba zrobić. Może to jakiś bug. Nie pamiętam żebym miał taki problem. 

Jedyne co ma sens to że można włączyć rutynę ,,tryb nocny,, podczas ładowania. Jest to pół środek bo ładuje bezprzewodowo więc może leżeć na ładowarce . Ale to nie jest wyjście 😭

Edytowane przez Piotr W
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@Piotr W

Nie ważne co masz ustawione. W trybie nie przeszkadzać wyłacza powiadomienia i dzwonek. Sam opis o tym mówi.

Wgrałeś ponowinie pełny obraz recovery przez update systemowy?

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Sam opis nie mówi o braku powiadomień. Przeczytaj dokładnie. Co tam jest napisane ? Nie wiem czy to należy rozumieć dosłownie ale zaczęłam się nad tym zastanawiać czy to przypadek. A sytuacja jest taka że nie przeszkadzać wycisza tel ale nie wycisza powiadomień. 

Edytowane przez Piotr W
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Tak. Pytam jeszcze raz . Widzisz co jest napisane. Nie będziesz otrzymywał żadnych PRZYPOMNIEŃ o powiadomieniach a nie powiadomień. I tak u mnie jest 🤣

Screenshot_2026-01-30-17-48-18-640_com.android.settings.jpg

Screenshot_2026-01-30-17-48-10-837_com.android.settings.jpg

To co się dziwić jak nie przeszkadzać nie wyłącza dźwięków ? 🤣 A co do powtórnego wgrania softu to nawet nie zauważyłem że automatycznie weszło 3.0.3. Nic to nie zmieniło Screenshot_2026-01-30-17-48-10-837_com.android.settings.thumb.jpg.b55ea1a5430614fa81a8d5dd346a9bc5.jpg

Edytowane przez Piotr W