max222 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Witam. Mam pytanie dotyczące tylnego aparatu w Xiaomi 17 Pro Max. Gdy telefon jest wyłączony, słyszę stukanie (telefon nie upadł ani nie został uszkodzony). Stukanie słychać przy lekkim potrząśnięciu telefonem. Dźwięk ustaje, gdy jest uruchomiony aparat z np. przybliżeniem 20x. Czy to normalne, czy może to być usterka?
marcin_poco Opublikowano 30 Grudnia 2025 Opublikowano 30 Grudnia 2025 (edytowane) @max222 To prawdopodobnie Optyczna stabilizacja obrazu. O ile zdjęcia wychodzą poprawnie, to nie ma się o co martwić. Edytowane 30 Grudnia 2025 przez marcin_poco
max222 Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2025 Tak zdjęcia wychodzą ok dlatego chciałem zasięgnąć opinii innych użytkowników tego modelu
alonsoharris Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 (edytowane) @max222 właśnie sprawdzam, to działa silniczek od wibracji, na suwaku masz kreseczki i "warczy" chodząc po kreseczkach, gdy pasek jest bez nich (większy zoom) wibracji nie ma. Btw jak Ci się spisuje, bo akurat mam go do 2 dni i nie ukrywam bardzo przyjemny z tym, że debloat mi trochę czasu zabrał? Edytowane 31 Grudnia 2025 przez alonsoharris
Master Opublikowano 31 Grudnia 2025 Opublikowano 31 Grudnia 2025 6 minut temu, alonsoharris napisał(a): @max222 właśnie sprawdzam, to działa silniczek od wibracji, na suwaku masz kreseczki i "warczy" chodząc po kreseczkach, gdy pasek jest bez nich (większy zoom) wibracji nie ma. Btw jak Ci się spisuje, bo akurat mam go do 2 dni i nie ukrywam bardzo przyjemny z tym, że debloat mi trochę czasu zabrał? jak będziesz mieć chwilę wolnego i chęci zarzuc prosze listę tego co wywaliles przez debloat w dziale dyskusja o aplikacjach - temat debloat - i po debloacie zrob restart fona i zobacz czy system normalnie wstanie ...
max222 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia W dniu 31.12.2025 o 18:37, alonsoharris napisał(a): @max222 właśnie sprawdzam, to działa silniczek od wibracji, na suwaku masz kreseczki i "warczy" chodząc po kreseczkach, gdy pasek jest bez nich (większy zoom) wibracji nie ma. Btw jak Ci się spisuje, bo akurat mam go do 2 dni i nie ukrywam bardzo przyjemny z tym, że debloat mi trochę czasu zabrał? Witam. Nie posiadam telefonu na tyle długo, by wyrazić swoją opinię na temat , ale pierwsze wrażenie oraz ogólne korzystanie jest fenomenalne. Co do stukania to bardziej mi chodziło, że jeżeli telefon jest wyłączony oraz jak go podniosę i delikatnie potrząsnę nim to w okolicach aparatu można usłyszeć jakby coś latało w środku. Domyślnie jest sporo Chińskich aplikacji, więc rzeczywiście usunięcie zbędnych aplikacji zajmuję trochę.
Master Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, max222 napisał(a): Witam. Nie posiadam telefonu na tyle długo, by wyrazić swoją opinię na temat , ale pierwsze wrażenie oraz ogólne korzystanie jest fenomenalne. Co do stukania to bardziej mi chodziło, że jeżeli telefon jest wyłączony oraz jak go podniosę i delikatnie potrząsnę nim to w okolicach aparatu można usłyszeć jakby coś latało w środku. Domyślnie jest sporo Chińskich aplikacji, więc rzeczywiście usunięcie zbędnych aplikacji zajmuję trochę. no bo to jest mechaniczna stabilizacja ... działa niezależnie od tego czy fon jest włączony czy nie ... niczym się nie przejmuj jak zdjęcia są ok ... 🙃 a śmieci wywal przez debloat ... tylko też czytaj co wywalasz i nie przesadzaj ... 🙃 bezpieczne pozycję do wywalenia masz w dziale dyskusja o aplikacjach i temat debloat - tam jest i moja lista i lista załoganta @alonsoharris na którego też zawsze tu można liczyć 👍 Edytowane 2 Stycznia przez Master
Rekomendowane odpowiedzi