Skocz do zawartości
  • 0

Zmiana dialera na ROM-ie Global na ten od Xiaomi - jak?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

jakieś rozwiązanie na chinski dialer (call recording) + działające google pay bez rootowania, odblokowania BL, magisków czy wgrywania jakiś łatek? stąd moje pytanie

Edit 20.12.2025 20:49 by Kacper Skrzypek:

Posty od niniejszego w dół do mojego (z pogrubieniem dot. wydzielenia) wydzielone z wątku dot. ROM-u Xiaomi.eu dla POCO F8 Pro:

Edytowane przez Kacper Skrzypek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Oficjalnie nie może być w romach na Europę bo jak na razie nic się nie zmieniło w przepisach europejskich i wątpliwa sprawa żeby na to zezwolili.
W tym artykule (minimum z sierpnia 25r) jest ogólnie wzmianka że będzie nagrywanie w HoS3 (zresztą na wcześniejszych nakładkach też było w dialerze Xiaomi) i obecnie faktycznie też jest w ale nie w romach dla Europy

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Kupiłem nowy RN 15 Pro+ w Tajlandii (OS 2.0.204.0 VPRMIDC) i nagrywanie rozmów działa pod warunkiem wybrania odpowiedniego regionu. Np. Tajlandia, Szwajcaria, Słowacja, Portugalia i wiele innych z EU jest OK, a z przeciwnej strony np. Polska, Czechy, Niemcy, Francja nagrywanie niedostępne. Dialer pozostaje wizualnie ten sam - znika jedna linijka w opcjach. Wybiórczo Europa jest traktowana w tym przypadku.