Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Posiadam POCO F7 pro jeszcze z Hyper OS 2 , telefon głównie wykorzystuję do sprawdzania poziomu cukru u mojego chorego dziecka za pomocą aplikacji Carelink connect.

Otrzymałem ostatnio możliwość aktualizacji telefonu do Hyper OS 3 ale istnieje obawa ,iż dana aplikacja nie będzie działała po aktualizacji. Podobnie było na Redmi Note 14 pro. Po aktualizacji do OS 2 aplikacja przestała działać. Dlatego obawiam sie aktualizować mojego POCO.

Czy jest ktoś na forum kto może sprawdzić czy po aktualizacji POCO F7 pro na Hyper 3 aplikacja Carelink Connect bedzie u niego działała ? Nie chcę tego robić osobiście, gdyż downgrade jest niemożliwy w tym modelu lub bardzo trudny, a bez telefonu który obsługuję ten program nie mogę zadbać o bezpieczeństwo mojego dziecka.

Aplikacja jest bezpieczna do pobrania w sklepie play.

Bardzo dziękuje

Opublikowano
W dniu 24.11.2025 o 19:31, Grubygalus napisał(a):

Witam wszystkich.

Posiadam POCO F7 pro jeszcze z Hyper OS 2 , telefon głównie wykorzystuję do sprawdzania poziomu cukru u mojego chorego dziecka za pomocą aplikacji Carelink connect.

Otrzymałem ostatnio możliwość aktualizacji telefonu do Hyper OS 3 ale istnieje obawa ,iż dana aplikacja nie będzie działała po aktualizacji. Podobnie było na Redmi Note 14 pro. Po aktualizacji do OS 2 aplikacja przestała działać. Dlatego obawiam sie aktualizować mojego POCO.

Czy jest ktoś na forum kto może sprawdzić czy po aktualizacji POCO F7 pro na Hyper 3 aplikacja Carelink Connect bedzie u niego działała ? Nie chcę tego robić osobiście, gdyż downgrade jest niemożliwy w tym modelu lub bardzo trudny, a bez telefonu który obsługuję ten program nie mogę zadbać o bezpieczeństwo mojego dziecka.

Aplikacja jest bezpieczna do pobrania w sklepie play.

Bardzo dziękuje

Jeżeli masz odblokowany BL, to taki jest efekt na 3.0. Moim zdaniem, przerost formy nad treścia. Sprawdzanie cukru nie powinno byc  utrudniane
image.thumb.jpeg.b9015507d0258b7aaa8590733759aa57.jpeg

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Grubygalus napisał(a):

Ponawiam prośbę. Jest to bardzo ważne

Prawdopodobnie nie będzie. Mam f7 i f8 pro na hos3 i nie działa. Jest to info jak wyżej . Myślę że to ze względu na wersję Androida a nie hyperOS. Ludzie piszą np że na pixelu z A16 nie działa. Jak na tel google nie działa to na czym ma działać 😂

Edytowane przez Piotr W
Opublikowano

Pisz do ichniego suportu zapytanie - kiedy zamierzają zaktualizować apkę tak żeby pracowała na A16 ( HoS3 ma już andka 16)
Bo patrząc w komentarze problem jest to, że na początku wpierają się że to wina telefonu , a aktualizacja do nowego andka zajmuje im dużo czasu.
Na dzień dzisiejszy , jak Ci działa to nie aktualizuj romu/systemu bo na 99.99% aplikacja się wyłożyna A16

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ich support jest tak wspaniały jak support NFZ. przykład: na stronie producenta  Medtronic jest 18 modeli Xiaomi a support ma tylko 2. Odpowiedz ich Brzmi " kup Pan z naszej listy a najlepiej Iphone" , kupiłem Xiaomi 14 pro z ich listy i tak nie działa. Dlatego proszę o wypróbowanie osóby, które to nie dotyczy. 

Opublikowano

Odpowiedz ich Brzmi " kup Pan z naszej listy a najlepiej Iphone" , kupiłem Xiaomi 14 pro z ich listy i tak nie działa. Dlatego proszę o wypróbowanie osóby, które to nie dotyczy. 

Model telefonu nie odzwierciedla systemu który jest na nim zainstalowany. A aplikacje są tworzone na system a nie na model telefonu
Skoro Ci nie działa na telefonie który oni "certyfikują" to marne szanse żeby komuś innemu działało.
Nawet nie podałeś jaki masz system, jaki android, jaka nakładka, żeby ktoś na tym samym modelu z tym samym systemem sprawdził. Tutaj większość ludzi pracuje na XiaomiEU
I jak pisałem najlepiej zapytać u źródła/deva o co chodzi.

Na marginesie , czy przeczytałeś opinie w sklepie google o (nie) działaniu tej aplikacji na nowych systemach?

Opublikowano

Ale POCO F7 Pro nie certyfikują , a ten tel z androidem 15 i HOS 2 aplikacja działa , boję się go aktualizować do androida 16 i HOS 3 ponieważ tutaj chodzi o zdrowie dziecka , nie rozbijanie tematu na czynniki pierwsze.

Miałem prośbę aby ktoś sprawdził na swoim urządzeniu po aktualizacji do hos3  działanie Carelink connect.

Netoper dziękuje za Twoje rady, życzę Tobie żebyś nie musiał mieć takich problemów i pytać u źródła i supportu Medtronic

224656987 - nr na infolinie Medrtonic pogadaj z nimi

Opublikowano

życzę Tobie żebyś nie musiał mieć takich problemów i pytać u źródła i supportu Medtronic
224656987 - nr na infolinie Medrtonic pogadaj z nimi

Uwierz mi inni też mają nieliche problemy...
Wracając do tematu. Nawet jakby ktoś mi napisał że u niego akurat zadziałało to patrząc na opinię 1.5 w sklepie oraz czytając wpisy użytkowników nie ryzykowałbym aktualizacji skoro obecnie działa. Nie ma przymusu aktualizowania systemu.
"Źródło" to nie infolinia na której zapewne nie mają pojęcia o pracach nad aplikacją bo od tego jest oddzielny zespół, zresztą jest też wpis usera że na infolinii nie mają wiedzy czy w ogóle aplikacja będzie rozwijana, więc trza bezpośrednio zadać pytanie do deva po przez formularz w sklepie, bądź może w aplikacji jest podany kontakt, ale osobiście i tak bym z rezerwą podchodził nawet do ewentualnie pozytywnej odpowiedzi.
Jak działa to nie aktualizuj.

U mnie co prawda na poco F7 android15 ROM Indonezja , roota nie mam, aplikacja nie działa.3a39479d86d0e1602ec939e06595a15e.jpg