Robert67 Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 Xiaomi mi 11 ultra. Po aktualizacji do hyperos 2 nie można wejść do menu bezpieczeństwo i tryb alarmowy. Czarny ekran i info czekaj.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 Jeśli nie ma żadnego FC (czyli zamknięcia aplikacji) to zrób logcat i wyślij mi go na PW. https://xiaomi.eu/community/threads/logging-with-adb-logcat.63684
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 Jaką masz wersję systemu obecnie? Podeślij zrzut ekranu z Informacji o telefonie. Czy ten błąd pojawia się od razu po próbie wejścia w menu Bezpieczeństwo i tryb alarmowy, czy też po wybraniu jakiejś opcji? Czy coś zmieniałeś w systemie w kwestii aplikacji (debloat, modyfikacje)? Edit 20:10: Sprawdziłem na Mi 11. Ten problem w normalnej sytuacji nie występuje. Odinstalowałeś systemową aplikację Informacje alarmowe. Zainstaluj ją ponownie: adb shell pm install-existing com.android.emergency I menu zacznie ponownie działać.
Robert67 Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Opublikowano 21 Listopada 2025 Nic nie kombinowałem. Uaktualniłem system przez twrp. Możesz mi dokładnie napisać jak mam wgrać tą aplikację? Błąd pojawia się od razu po próbie wejścia.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 https://xiaomi.eu/community/threads/logging-with-adb-logcat.63684/ Włączasz debugowanie wg tej instrukcji i wypakowujesz paczkę na komputerze, podłączasz telefon do komputera. Przechodzisz do folderu z plikami z tej paczki, klikasz prawy przycisk myszy > Otwórz w terminalu. Wpisujesz najpierw cmd, potem adb devices Zatwierdzasz prośbę na telefonie, a potem komendę, którą podałem wcześniej.
Robert67 Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Opublikowano 21 Listopada 2025 Wypakowuję paczkę adb.zip na komputerze po podłączeniu telefonu? I działam. Dobrze zrozumiałem? Jestem amatorem i nie chcę popełnić błędu. Sorry za zawracanie głowy.
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2025 Opublikowano 21 Listopada 2025 Wypakowanie paczki obojętnie kiedy, nie musi być po podłączeniu, może być przed, byle była rozpakowana.
Robert67 Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Opublikowano 23 Listopada 2025 Po zastosowaniu procedury jest info- package com.android.emergency installed for user 0, ale aplikacja nadal nie działa. Mogę zainstalować ten sam rom ponownie? Czy spróbować jeszcze czegoś innego. Nie wysłałem chyba wszystkich zrzutów menu ustawienia
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Listopada 2025 Opublikowano 23 Listopada 2025 Z tych zrzutów nic nowego nie wynika, nadal nie widzi tej aplikacji. Tak, możesz spróbować zainstalować aktualizację jeszcze raz. Używasz może Drugiej przestrzeni?
Robert67 Opublikowano 23 Listopada 2025 Autor Opublikowano 23 Listopada 2025 Po zastosowaniu procedury jest info- package com.android.emergency installed for user 0, ale aplikacja nadal nie działa. Mogę zainstalować ten sam rom ponownie? Czy spróbować jeszcze czegoś innego. Nie wysłałem chyba wszystkich zrzutów menu ustawienia Nie używam. Nie używam drugiej przestrzeni.
Robert67 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2025 Przeprowadziłem ponowną aktualizację, tym razem przez fastboot. Problem nie zniknął. Wszystko funkcjonuje oprócz omawianej kwestii. Poczekam chyba ma kolejną aktualizację, albo powrócę do poprzedniej wersji. Czy w takim przypadku muszę wykonać wiele data?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Grudnia 2025 Opublikowano 1 Grudnia 2025 Nie wiem, czy przy tej aktualizacji była zmiana poprawek zabezpieczeń (raczej nie). Jeśli była, to się nie da. Sprawdzić możesz, najwyżej odpali się do recovery i trzeba będzie wgrać najnowszy ROM jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi