LeaveMeAlone Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 W dniu dziejszym weszła mi na telefon jakaś aktualizacja, niestety nie wiem jaka dokładnie bo standardowo jak zobaczyłem, że zostało coś zaktualizowane to stwierdziłem "no i fajnie" i usunąłem powiadomienie. Niestety jak się okazało wraz z aktualizacją nastąpiła zmiana graficzna wyglądu aplikacji takich jak: Wiadomości, Kontakty, Telefon oraz wygląd połączeń przychodzących oraz wygląd połączenia trwającego gdzie sam gest odbierania/ odrzucania do tej pory polegał na przsunięciu palcem po ekranie w dół/górę, teraz jest prawo/lewo. Niby nic, ale wygląda to tak beznadziejnie i funkcjonalność ma ziemniaka, że najzwyczajniej jest to drażniące i uciążliwe. A jak jest się osobą, która nie lubi takich zmian bez informacji tak jak ja, to tym bardziej podnosi to ciśnienie człowiekowi. Jest jakaś opcja cofnięcia tej zmiany graficznej? Parametry urządzenia: Xiaomi Mi 11 Lite 5g Wersja MIUI: 14.0.9 TKIEUXM Wersja Android: 12 TKQ1.220829.002
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Przytrzymaj ikonkę Telefonu > informacje o aplikacji (ikona zębatki) > Odinstaluj aktualizacje. Podobnie dla Wiadomości i Kontaktów. Jeśli potem nie chcesz, aby zaktualizowało się samo, musisz wyłączyć aktualizacje dla tych aplikacji w Google Play. 1
LeaveMeAlone Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Dziękuję Ci bardzo, działa. Nie wpadłem na to, szukałem cofnięcia aktualizacji w ustawieniach telefonu i systemu 😁 1
LeaveMeAlone Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2025 31 minutes ago, Kacper Skrzypek said: Przytrzymaj ikonkę Telefonu > informacje o aplikacji (ikona zębatki) > Odinstaluj aktualizacje. Podobnie dla Wiadomości i Kontaktów. Jeśli potem nie chcesz, aby zaktualizowało się samo, musisz wyłączyć aktualizacje dla tych aplikacji w Google Play. Zapytam jeszcze o jedną sprawę. Włączony mam tryb ciemny. W aplikacji telefon/kontakty/wiadomości ten tryb również jest włączony. Jednak tak jak na zdjęciu suwak ma kolor niebieski tak u mnie poszczególne przyciski w tych aplikacjach są niebieskie lub mają niebieską poświatę. Do tej pory suwaki czy w aplikacji Telefon przycisk wywołujący klawiaturę wybierania numeru były w kolorze żółtym. Czy te opcje też można jakoś zmienić? Zdjęcie tylko dla przykładu
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Kolory w tych aplikacjach, ponieważ są to aplikacje Google'a, działają na Material You, czyli dopasowują się do tapety, którą masz ustawioną, i z niej biorą (a przynajmniej powinny brać) swój kolor.
LeaveMeAlone Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2025 (edytowane) 4 minutes ago, Kacper Skrzypek said: Kolory w tych aplikacjach, ponieważ są to aplikacje Google'a, działają na Material You, czyli dopasowują się do tapety, którą masz ustawioną, i z niej biorą (a przynajmniej powinny brać) swój kolor. Okej, dlaczego więc zmienił się kolor tych aplikacji pomimo braku zmiany tapety? Spróbowałem nawet dodać filtr do tapety żeby zrobić ją bardziej "żółtą". Nic to nie dało. Owszem jak zmienie na coś totalnie żółtego to odcien też się zmienia w aplikacjach. Dziwi mnie tylko, że mimo braku zmiany tapety, zmienił się kolor aplikacji Edytowane 21 Sierpnia 2025 przez LeaveMeAlone
LeaveMeAlone Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2025 5 minutes ago, Kacper Skrzypek said: Tego niestety nie wiem. Rozwiązanie dla innych jeżeli chodzi o Material You i niebieską poświatę oraz kolory w tych aplikacjach. Ustawiamy tapetę jaką chcemy zarówno na ekran główny jak i blokady. Następnie zmieniamy tapetę blokady ekranu. Zadziałało w moim przypadku. Zmieniłem tapetę totalnie na inną. Później zastosowałem ponownie tą co miałem na obydwa ekrany, a następnie zmieniłem tapetę ekranu blokady. Kolory wróciły do normalnych odcieni. Z tymi "żółtymi przyciskami trochę przesadziłem, miałem odcienie beżowe/kremowe wcześniej nie żółte. Dzięki za wszelką pomoc 1
Mr Sim Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Tak jak autor postu napisał, wraz z aktualizacją nastąpiła zmiana graficzna wyglądu aplikacji takich jak: Wiadomości, Kontakty, Telefon oraz wygląd połączeń przychodzących oraz wygląd połączenia trwającego gdzie sam gest odbierania/ odrzucania do tej pory polegał na przesunięciu palcem po ekranie w dół/górę, teraz jest prawo/lewo. Odinstalowałem aktualizację aplikacji telefon, niby wszystko ok, ale po kilku godzinach/dniach tak jakby znowu się sama zaktualizowała, znowu odbieranie telefonu w poziomie a nie w pionie itp... znowu odinstalowałem aktualizacje i znowu wróciła, w kółko to samo... ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziekuje za pomoc. 1
Netoper Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 W sklepie Google odznacz automatyczną aktualizację.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi