nob Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Dzięki serdeczne za Wasze aktywne forum, bardzo pomogło w wyborze telefonu i przekonało do dania Androidowi drugiej szansy po wcześniejszych słabych doświadczeniach z tanim sprzętem - teraz mam okazję kupić telefon w Chinach, nie tak daleko od Hong Kongu. Cały problem w tym, że wczytywałem się w informacje z forum, jaki model telefonu i na jakim paśmie będzie działał tu zarówno tu, jak i w EU. Wydaje mi się, że z tego, co się dzięki Wam dowiedziałem, Note jest Dual Band i powinien obsługiwać 3G i LTE w PL. Na oficjalnej chińskiej stronie jednak przy wyborze modelu nic nie jest jednoznacznie opisane (w nawiasie tłumaczenie za gtranslate): 双网通 16GB (16GB Dual Netcom) - 移动、联通双网通 1999元 (Mobile, China Unicom, China Netcom double 1999 yuan) 双网通 64GB (64GB Dual Netcom) 全网通 16GB (Full Netcom 16GB) - 移动、联通、电信全网通 2099元 (Mobile, China Unicom, China Netcom Telecom whole) Model trzeci (poza tym, że są tylko białe plecki do wyboru i jest 100 RMB droższy) obsługuje dodatkowo trzeciego operatora chińskiego, specjalizującego się w dostępie do internetu bardziej niż sieci telefonicznej, ale pytanie za 1000 punktów brzmi - jakie to ma przełożenie na Europę i nasze 3G i 4G? Czy telefony sprzedawane w HK czymś się różnią? Jeśli tak, to czy mogę kupić tam odpowiedni model w jakimś stacjonarnym sklepie, bez tamtejszego adresu i nr telefonu? W opisie z kolei jest jeszcze takie coś: 还提供双网通及全网通2种制式版本,双网通版支持移动及联通 4G / 3G / 2G网通,全网通版支持移动、联通、电信 4G / 3G / 2G网通。 wg Google Translate to znaczy mniej więcej (choć nie wnosi nic więcej): --- They also offer double Netcom and China Netcom two kinds of full standard version, double Netcom and China Unicom to support mobile version 4G / 3G / 2G Netcom, Netcom full version supports Mobile, China Unicom, Telecom 4G / 3G / 2G Netcom. --- 2000 RMB to dla mnie jednak duży wydatek i będę Wam ogromnie wdzięczny, jeśli rozwiejecie moje wątpliwości. Serdecznie dzięki i na pewno będę tu wpadał częściej, choćby żeby dopytać, co zazwyczaj robicie po otrzymaniu telefonu z Chin z softem i Play Store Edytowane 28 Września 2015 przez nob
Acid Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Musisz brać model Full Netcom. A co do romu to po kupnie idziesz na miuipolska.pl, dział Pobierz MIUI i Instrukcja instalacji. Tam jest wszystko. Wysłano z MI Note
nob Opublikowano 28 Września 2015 Autor Opublikowano 28 Września 2015 Dziękuję za ekspresową odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi