rvba Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 Cześć, mam dwa pytania Czy w xiaomi.eu hyper os 2 jest opcja widoczna na samym dole, dzięki której po odblokowaniu ekranu, przykładowo wzorem, przez kolejne x minut/sekund telefon nie będzie wymagał podania ponownie wzoru do odblokowania ekranu(nawet po wyłączeniu ekranu które jest ustawione na krótszy czas)? Ta opcja jest dostępna w xiaomi.eu 8, a nie mogłem nic na jej temat znaleźć w nowszym systemie. Oraz czy w xiaomi.eu hyper os 2 istnieje osobny dźwięk dla odebrania smsa i wysłania smsa, czy może jest to dźwięk powiadomienia, albo któryś z tych dźwięków w ogóle nie jest odtwarzany? W miui 8 zmieniałem dźwięki połączenia/odłączenie kabla na te z miui 6, był w paczce /system/priv-app/MiuiSystemUI.apk i tam są też dźwięki smsów, ale hyper os2 po otworzeniu archiwum ma zupełnie inny podział plików, to na własną rękę nie mogłem znaleźć.
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 1. Nie. 2. Odebranie SMSa - można wybrać dźwięk w Ustawieniach > Dźwięk i dotyk > Powiadomienia > na dole SMS. Wysłanie SMSa (zakładam, że chodzi Ci o raport doręczenia) - ścieżka do pliku jest na sztywno ustawiona w kodzie aplikacji (system/media/audio/ui/MessageSent.ogg)
rvba Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Opublikowano 16 Maja 2025 Cytat 2. Odebranie SMSa - można wybrać dźwięk w Ustawieniach > Dźwięk i dotyk > Powiadomienia > na dole SMS. Jest to opcja dodana w xiaomi.eu? Bo oryginalnie tego nie widzę(przynajmniej nie w miui 14) Cytat ścieżka do pliku jest na sztywno ustawiona w kodzie aplikacji (system/media/audio/ui/MessageSent.ogg) Czyli jak pogrzebie to na własną rękę zmienię bez problemu jak w przypadku wyżej wspomnianego miui8? Czy może jest jeszcze jakaś suma kontrolna która nie pozwala na samą podmiankę pliku? I tak, chodziło mi o dźwięk dostarczenia SMSa, w miui8 było to SMSComplete.ogg
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 Teraz, rvba napisał(a): Jest to opcja dodana w xiaomi.eu? Bo oryginalnie tego nie widzę(przynajmniej nie w miui 14) Z tego co kojarzę nie. Być może nie widzisz tego ze względu na inną apkę od SMSów (wiadomości od Google?). 1 minutę temu, rvba napisał(a): Czyli jak pogrzebie to na własną rękę zmienię bez problemu jak w przypadku wyżej wspomnianego miui8? Czy może jest jeszcze jakaś suma kontrolna która nie pozwala na samą podmiankę pliku? I tak, chodziło mi o dźwięk dostarczenia SMSa, w miui8 było to SMSComplete.ogg Jak pogrzebiesz to zmienisz, przy czym do tego celu musisz użyć modułu do Magiska, bo w normalny sposób tego nie zmienisz - partycja system jest tylko do odczytu.
rvba Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) 22 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Być może nie widzisz tego ze względu na inną apkę od SMSów (wiadomości od Google?). Pisząc "oryginalnie" miałem na myśli soft EU bo jeszcze nie instalowałem xiaomi.eu na nowym telefonie. Ale skoro wspomniałeś o innej apce SMS to pewnie mam właśnie inną, stąd tego nie widzę. 22 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jak pogrzebiesz to zmienisz, przy czym do tego celu musisz użyć modułu do Magiska, bo w normalny sposób tego nie zmienisz - partycja system jest tylko do odczytu. Chodzi mi o zmianę w paczce z systemem od xiaomi.eu zanim zainstaluję ją na telefonie. W sumie to wszystkiego się dowiedziałem, także dziękuję za pomoc. Edytowane 16 Maja 2025 przez rvba qwg
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 No to musiałbyś wypakować super.img (które jest w fragmentach), podmienić, spakować z powrotem i wtedy spróbować. Może pójdzie, może nie, nie zagwarantuję.
rvba Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Opublikowano 16 Maja 2025 (edytowane) Ok, będę kombinować. Dzięki za pomoc. Tak teraz patrzę to chyba jest ten sam od lat http://onj3.andrelouis.com/phonetones/unzipped/Xiaomi/Redmi-Note-12-4G/media/audio/ui/MessageSent.ogg więc chyba nic nie będę zmieniać, a dźwięki podłączania/odłączania niech sobie już będą nowe. Edytowane 16 Maja 2025 przez rvba weg
Netoper Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 partycja system jest tylko do odczytu.A jakby roota zasadzić? Na obecnych układaxh/konfiguracjach partycji dałoby radę wtedy podmienić plik?Bo przed partycjami dynamicznymi nie było problemów żeby cokolwiek usunąć czy właśnie podmienić.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 No właśnie mówię, że nawet z rootem jest tylko do odczytu. Nie wykluczam, że są moduły pozwalające zrobić rw, ale nie zagłębiałem się w ten temat.
Netoper Opublikowano 16 Maja 2025 Opublikowano 16 Maja 2025 Ok, bo nie załapałem że "normalny" sposób to o roota chodzi.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi