Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupował ktoś jakaś folie lub szkło hartowane na Redmi Pad Pro? 

Jeśli tak, to czy takie ewentualnie szkło wpływa na obsługę tabletu rysikiem? I czy same kanty szkła hartowanego negatywnie wpływa na nawigację  gestami? 

Opublikowano

W przypadku tego tabletu uważam, że naklejanie folii/szkła jest bez sensu. Chcesz chronić ekran licząc, że odsprzedasz go po kilku latach? To nie iPhone, tylko budżetowe urządzenie do codziennego użytku. Po kilku latach i tak zmienisz go na nowszy (szybszy) model a tego wywalisz do elektrozłomu tak jak się to robi ze smartfonami, czy inną elektroniką. To trochę jak z Januszami, którzy zakładają pokrowce na fotele w nowym samochodzie, żeby się fotele nie wycierały. ;-)

Opublikowano (edytowane)

W sumie bardziej mi chodziło o sama ochronę przed ewentualnym stłuczeniem bo tablet kupiłem dla córki. A wiadomo jak to jest z dzieciakami. No i przeszła mi też przez głowę myśl /pytanie czy ekran może się rysować w jakiś sposób od intensywnego używania rysika? W sumie dla siebie bym nie naklejał, ale dla dzieci zastanawiam się czy nie warto. 

Edytowane przez tekkno
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pomijając jeden aspekt: jeśli ekran jest błyszczący to folia może zredukować ten mankament nawet gdy nie będzie to folia matowa. Że o mniejszym palcowaniu nie wspomnę 

Opublikowano

@tekkno mam ten sam razem z rysikiem kupionym w sklepie Xiaomi za chyba 366 zł.  Rysik za tą cenę działa idealnie i tablet reaguje na niego moment. Plus etui typu książeczka magnetyczna ze skory ekologicznej. I folia/szkło akurat matowa, bo taka lubię, nie palcuje się tak i światła tak nie odbija zwłaszcza na zewnątrz - 3mk. Nie słuchaj, że nie warto, bo to nie iPhone -ja dbam o każdy sprzęt choćby za 1000 zł, zawsze skórzana książeczka, szkło/folia na wyświetlacz i obiektywy. Nieraz mnie to uratowało. A jak chcesz odsprzedać, to każdy ogląda jak małpa banana-tył, wyświetlacz, gniazdo USB. Czasem warto choć trochę zadbać  o sprzęt — zaraz się ktoś odezwie, że znowu pisze bzdury jak w poście o mObywatelu i działaniu biometrii, ale cóż zaczynam się przyzwyczajać nawet tutaj do hejtu.  Ale ostatecznie ten tablet tani nie jest, a czy skorzystasz z moich rad to już twoja sprawa. Aha, no tak ja mam wersję 2.