domibroz Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Witajcie. Posiadam Redmi Note i potrzebuję udostępnić internet na 2 komputery. Niestety jeśli jeden komputer się połączy to drugi już krzyczy, że nie może się połączyć. Czy da się to jakoś zmienić? Np. w Windows Phone można połączyć 8 komputerów. Pozdrawiam DB
Guest Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Ja kiedyś robiłem hotspota, co prawda nie dla komputerów, ale dla innych telefonów, i razem z kolegami byliśmy podłączeni nawet po 5 urządzeń. Może jakiś bug obecnego romu?
domibroz Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 To oznacza, że sprzętowo jest osiągalne połączenie większej ilości urządzeń. Bardzo tego potrzebuję ale jak na razie nie udało mi się udostępnić internetu dla więcej niż jednego laptopa. Ktoś ma jakiś pomysł lub rozwiązanie?
brqsl Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 (edited) Właśnie sprawdziłem na swoim Redmi z zeszłotygodniowym ROMem (MIUIPolska 5.9.17 | Beta). Udało mi się podłączyć 3 urządzenia bez problemu (2x windows + 1x android). Napisz jaką masz wersję ROMu. Kojarzę, że kiedyś z v5 miałem duże problemy z tetheringiem. Udawało mi się np. udostępnić połączenie, ale sam nie miałem internetu na źródle. Podaj więcej szczegółów. Czy drugiemu hostowi udaje się podłączyć do wifi, ale nie ma netu, czy w ogóle hotspot akceptuje tylko jedno połączenie WLAN? Czy sprawdzałeś na kilku hostach/na krzyż? Czy masz możliwość włożyć sima od innego operatora i sprawdzić współdzielenie? Dostawca internetu może ciąć share'owane sesje. Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk Edited September 26, 2015 by brqsl
domibroz Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 (edited) Dzisiaj zaktualizowałem mojego Redmi do najnowszej wersji ze strony miuipolska. 5.9.26 i nic to nie dało w kwestii tetheringu. Nie można się w ogóle połączyć do wifi. Kończy się to informacją, że nie można nawiązać połączenia (WIndowsPhone), to samo w Win 8. Najbardziej mi zależy na połączeniu laptopa i drukarki z Wifi żeby można było drukować bezprzewodowo. Sama drukarka bez problemu się łączy ale laptop w drugiej kolejności już nie da rady. Zaraz spróbuję z innym operatorem chociaż wydaje mi się, że to nie z tej strony jest problem. Edited September 26, 2015 by domibroz
brqsl Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Jeśli w ogóle urządzenie sie nie podłącza to faktycznie wina leży raczej po stronie słuchawki. Znając życie wipe by załatwiło sprawę. Pytanie: czy możesz sobie na to pozwolić? Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
domibroz Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 Istnieje opcja zachowania wszystkich danych aby można było je wgrać ponownie? Przyznam, że nie do końca się w tym orientuję.
Numb Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Tak, kopia MIUI (Ustawienia - Urządzenie - Kopia i kasowanie danych - Kopia zapasowa systemu MIUI).
avish Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Podłącz się najpierw do kompa a później kompa połącz z drukarką, przecież w win8 jest taka opcja
Recommended Posts