Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po odblokowaniu bootloadera , zrobieniu root czy instalacji custom rom (np. xiaomi.eu) oczywiście możemy mieć problem z integralnością sklepu play. Co może powodować problemy z portfelem google , aplikacjami bankowymi, mObywatel itp. Udało mi się za pomocą Magisk, modułów i działającego pliku keybox.xml uzyskać pełną integralność. Nie tylko DEVICE_INTEGRITY , BASIC_INTEGRITY ale także STRONG_INTEGRITY. Niestety owy plik co jakiś czas traci "ważność" i trzeba zdobyć nowy. Jednak jest to dowód iż da się przejść pozytywnie wszystkie weryfikacje w tym strong. Aczkolwiek jedynie aplikacja Revoult opiera się i nie chce działać,(wykrywa roota) mimo pełnej integralności. Pozostałe działają ok.

APK xiaomi.eu PIF FIX z strony miui polska nie zadziałał w moim przypadku, mimo ponownego uruchomienia telefonu lub odinstalowania aktualizacji aplikacji Usługi Google Play.

Tutorial https://tinyurl.com/ejkjhn8a , https://tinyurl.com/mryswt6p

1740240424234.jpg

1740249316483.jpg

1740249355438.jpg

Opublikowano
Jeśli masz roota, to trochę trudno oczekiwać tego, żeby działał fix. Tutorial nie był przeznaczony dla osób z rootem.
Zwracam "honor" jak to się mówi. Odinstalowałem roota i faktycznie działa. Po instalacji Play integrity fixa miui polska,mam device_integrity i basic_integrity. Strong oczywiście nie, ale nie ważne. Mój post/temat
miał jednak na celu pokazanie , że da się uzyskać wszystkie uprawnienia nawet Strong. Tylko trzeba do tego Magisk,Roota,różnych modułów i działającego pliki keybox.xml. Niestety plik ten jest nonstop banowany przez Google, choć można zdobyć nowy. Aczkolwiek taka, zabawa w perspektywie czasu nie ma sensu, żeby uzyskać strong_integrity bo Google co chwila ulepsza zabezpieczenia..

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Mam root tylko dla Revanced i AdAway, gdyby były inne możliwości funkcjonowania tych aplikacji lub im podobnym to również z root bym zrezygnował.

W moim przypadku, nie mam strong i wszystko działa, oprócz Uber Driver i Chatgpt.

Edytowane przez kozseb
Opublikowano
8 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

W przypadku Revanced są wersje, które nie wymagają roota. Sam takiej używam, działa normalnie.

Tak to racja są wersje, Revanced które nie wymagają roota.

16 godzin temu, kozseb napisał(a):

Mam root tylko dla Revanced i AdAway, gdyby były inne możliwości funkcjonowania tych aplikacji lub im podobnym to również z root bym zrezygnował.

W moim przypadku, nie mam strong i wszystko działa, oprócz Uber Driver i Chatgpt.

Naprawdę potrzebujesz AdAway? Możesz ustawić prywatny DNS na dns.adguard.com w ustawieniach i powinno działać. I bez roota.

Ja osobiście rezygnuje z roota, bo jak narazie nie jest mi potrzebny. Zainstalowałem go , w sumie tylko po to , żeby zobaczyć czy poprawnie będzie działać na moim tel. :)

Nie korzystam z aplikacji wymagających root np. magisk i moduły (a Play Integrity Fix da się zrobić jak widać bez roota) ,yt vanced, (mam spotify) , menadżera plików wymagającego roota, aplikacji do usuwania aplikacji systemowych, i innych aplikacji co wymagają root. A jak będę potrzebował, to zainstaluje roota ponownie.

To już nie te czasy chyba , że root był konieczny, znaczy zależy co kto potrzebuje. Kiedyś głównie roota używałem do usuwania niechcianych aplikacji z systemu, których nie dało się usuwać normalnie. I paru rzeczy tam jeszcze. A bawienie się ciągle z root, magisk i modułami aby mieć strong intergity nie ma sensu. Bo Google co chwila, nowe zabezpieczenia wydaje. I trzeba by ten proces w kółko powtarzać. Non sens. A zresztą ten strong, chyba nawet mi nie potrzebny.

Na szczęście do usuwania niechcianych aplikacji z sytemu (przynajmniej na urządzeniach Xiaomi, nie wiem jak na innych) jest program XiaomiADBFastbootTools na PC i bez roota da się to ogarnąć. Nawet chyba gdzieś tu na forum jest poradnik do tego programu. Wystarczy podłączyć tel. do komputera , wcześniej włączając w ustawieniach programisty Debugowanie USB , bo bez tego nie zadziała chyba. Uruchomić program i można pousuwać niechciane aplikacje. 😁 Ba nawet jest tryb przywracania usuniętych. Super sprawa.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kozseb napisał(a):

Przywróciłem X 12 Lite do ustawień fabryczny, nic nie robiłem. Co zrobić by MEETS_STRONG_INTEGRITY był zatwierdzony?

Mogę Ci napisać na prywatnej wiadomości instrukcję jak to zrobić. I potrzebny plik, choć chyba jest już nie aktualny.. także bez sensu.

Sam rezygnuję z tego, aby mieć strong. Bo to bez sensu, a nawet mi to chyba nie potrzebne. Google codziennie łata zabezpieczenia i banuje kolejne pliki, nawet jak dostaniesz działający to będziesz miał strong na chwilę. Już to przetestowałem. Moim zdaniem nonsens, co codziennie będziesz się z tym bawił? Już to sprawdziłem. Udało mi się uzyskać strong i miałem go go może 1 dzień , ba a może nawet kilka godzin. I za chwilę już znów nie ma. To jak zabawa w kotka i myszkę z Google.

Edytowane przez Kubala94
Opublikowano
36 minut temu, Kubala94 napisał(a):

Tak to racja są wersje, Revanced które nie wymagają roota.

Naprawdę potrzebujesz AdAway? Możesz ustawić prywatny DNS na dns.adguard.com w ustawieniach i powinno działać. I bez roota.

Ja osobiście rezygnuje z roota, bo jak narazie nie jest mi potrzebny. Zainstalowałem go , w sumie tylko po to , żeby zobaczyć czy poprawnie będzie działać na moim tel. :)

Nie korzystam z aplikacji wymagających root np. magisk i moduły (a Play Integrity Fix da się zrobić jak widać bez roota) ,yt vanced, (mam spotify) , menadżera plików wymagającego roota, aplikacji do usuwania aplikacji systemowych, i innych aplikacji co wymagają root. A jak będę potrzebował, to zainstaluje roota ponownie.

To już nie te czasy chyba , że root był konieczny, znaczy zależy co kto potrzebuje. Kiedyś głównie roota używałem do usuwania niechcianych aplikacji z systemu, których nie dało się usuwać normalnie. I paru rzeczy tam jeszcze. A bawienie się ciągle z root, magisk i modułami aby mieć strong intergity nie ma sensu. Bo Google co chwila, nowe zabezpieczenia wydaje. I trzeba by ten proces w kółko powtarzać. Non sens. A zresztą ten strong, chyba nawet mi nie potrzebny.

Na szczęście do usuwania niechcianych aplikacji z sytemu (przynajmniej na urządzeniach Xiaomi, nie wiem jak na innych) jest program XiaomiADBFastbootTools na PC i bez roota da się to ogarnąć. Nawet chyba gdzieś tu na forum jest poradnik do tego programu. Wystarczy podłączyć tel. do komputera , wcześniej włączając w ustawieniach programisty Debugowanie USB , bo bez tego nie zadziała chyba. Uruchomić program i można pousuwać niechciane aplikacje. 😁 Ba nawet jest tryb przywracania usuniętych. Super sprawa.

Wystarczy zwykłe ADB Platform-Tool od Googla:
https://developer.android.com/tools/releases/platform-tools?hl=pl
lista podstawowych komend:
PODŁĄCZANIE: .\adb devices
POCZĄTEK: .\adb shell
LISTA WSZYSTKICH: pm list packages
LISTA KONKRETNA: pm list packages | grep 'xiaomi'
USUWANIE: pm uninstall -k --user 0 com.miui.compass
WYJŚCIE: exit

Odnośnie AdAway i DNS, mam te DNS, ale one nie wszystko zablokują np. przekierowań, dlatego nadal trzymam dodatkowo AdAway

23 minuty temu, Kubala94 napisał(a):

Mogę Ci napisać na prywatnej wiadomości instrukcję jak to zrobić. I potrzebny plik, choć chyba jest już nie aktualny.. także bez sensu.

Sam rezygnuję z tego, aby mieć strong. Bo to bez sensu, a nawet mi to chyba nie potrzebne. Google codziennie łata zabezpieczenia i banuje kolejne pliki, nawet jak dostaniesz działający to będziesz miał strong na chwilę. Już to przetestowałem. Moim zdaniem nonsens, co codziennie będziesz się z tym bawił? Już to sprawdziłem. Udało mi się uzyskać strong i miałem go go może 1 dzień , ba a może nawet kilka godzin. I za chwilę już znów nie ma. To jak zabawa w kotka i myszkę z Google.

Właśnie też odechciewa mi się dlatego zrobiłem całkowity Reset do ustawień fabrycznych i nie może uzyskać strong. Nie mam nic wgrane typu Magisk i jest czysty więc też nie ma śladu po nim.

Opublikowano

@kozseb Z tego co ja rozumiem musisz do tego dorzucić wgranie StockROM i zablokowanie bootloadera. Wtedy telefon będzie jak z fabryki. Mam dokładnie taki stan telefonu jak Ty po resecie do ustawień fabrycznych, i nigdy wcześniej nie instalowałem żadnych modułów i też nie mam Strong