Skocz do zawartości
  • 0

Problemy z bluetooth po aktualizacji 2.0.2.0

Pytanie

Opublikowano

Siema. Po aktualizacji mam problemy z bluetooth, mianowicie rozłącza się podczas odpalania Play w aplikacji Storytel. Pisałem już do support storytel i twierdzą ,że to kwestia aktualizacji telefonu.

Czasem wygląda to tak, zaczyna działać od rana ale po godzinie czy 3 się wyłącza i później już odłącza za każdym razem. 

Inne aplikacje nie mają takiego problemu.

Miał ktoś podobnie? 

Jakieś pomysły jak to ogarnąć?

Pozdro

29 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Witam mam dokładnie to samo .. próbowałem już wszystkiego i nic..

Zostało przywrócenie ustawień fabrycznych ale myślę że to też nie wiele da skoro od dwóch dni mam wersję 2.0 

• 0
Opublikowano

Hej,czy komuś udało się rozwiązać ten problem? Dziś popołudniu próbowałam odpalić storytel i nie łapał dwóch różnych zestawów słuchawek bezprzewodowych...upierdliwe,bo przedpołudniem działało bez problemu a teraz tylko się wkur...am, bo co sekundę gubi połączenie Bluetooth. Resety,wyłączenie nie działa...ktoś próbował z przywróceniem ustawień fabrycznych?

• 0
Opublikowano (edytowane)

U mnie ten sam problem i rozwiązałem go rezygnując tymczasowo ze Storytell... Podobno luty-marzec ma być aktualizacja HyperOSa do 2.1 więc nie sądze żeby ktokolwiek u nich próbował rozwiązać problem skoro zaraz wejdzie aktualizacja.

Edytowane przez kamil kikolski
błąd
  • 0
Opublikowano

Hej. Częściowo udało mi się ogarnąć.

Ciekawe było u mnie to, że jak wracałem do pracy i odpalałem storytel to działało do puki nie wyłączyłem apki.

Później znowu przestawało działać, dopiero na drogi dzień w pracy znów działało i akcja się powtarzała. Zastanawiało mnie co się zmienia i doszedłem do wniosku że zmienia się data.

Więc dzisiaj robiłem testy. Wyłączyłem automatyczne ustawianie daty i zmieniłem datę na inny dzień. Włączyłem i działa. Ustawiłem spowrotem datę na dzisiaj i jest teraz ok. 

Pozdrawiam.

• 0
Opublikowano

A,ktoś się może uporał z,małymi ikonkami ? Moja mnie z domu wygoni bo jej telefon zaktualizowałem. Jak to zrobić by było jak poprzedniej ver. Nie ma opcji siatki 4 ikonek tylko 5 i małe nic nie widać co jest co.

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

@TediPower W 'Ustawienia' - 'Ekran Główny' - 'Układ Ekranu Głównego' masz do wyboru 'Standardowy' to 4 ikony oraz 'Kompaktowy' i masz 5 ikon.

• 0
Opublikowano
@TediPower W 'Ustawienia' - 'Ekran Główny' - 'Układ Ekranu Głównego' masz do wyboru 'Standardowy' to 4 ikony oraz 'Kompaktowy' i masz 5 ikon.
Możesz zaznaczyć która to opcja.e4cebd501768cb6066ef6397552fd237.jpg

• 0
Opublikowano
Trzecie od dołu, wyszarzone. Pewnie przez "zablokuj układ ekranu"

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Nie ma czegoś takiego
f17c3cdbfed92610ef9b76a482cd791e.jpg

• 0
Opublikowano
W dniu 13.02.2025 o 11:58, Artur G napisał(a):

Siema. Po aktualizacji mam problemy z bluetooth, mianowicie rozłącza się podczas odpalania Play w aplikacji Storytel. Pisałem już do support storytel i twierdzą ,że to kwestia aktualizacji telefonu.

Czasem wygląda to tak, zaczyna działać od rana ale po godzinie czy 3 się wyłącza i później już odłącza za każdym razem. 

Inne aplikacje nie mają takiego problemu.

Miał ktoś podobnie? 

Jakieś pomysły jak to ogarnąć?

Pozdro

Czesc,

Czy jest jakieś oficjalne rozwiązanie tego problemu ?

13tpro ta sama sytuacja 

• 0
Opublikowano

Siema. 

Puki co z chyba niema.

Jedynie to ta zmiana daty co udało mi się ustalić, jednak widzę też, za każdym razem trzeba zmieniać na inną.

Wygląda to tak jakby apka mogła być odpalana tylko raz w danym dniu. 

• 0
Opublikowano

Hej, mam dokładnie taką samą sytaucję. Początkowo nie łączyłam tego ze Storytel bo na czytniku również mam tą aplikację i tam bletooth działa bez zarzutu. Różnica jednak jest w systemie operacyjnym i dlatego jestem pewna, że to nie wina aplikacji Storytel tylko ostatniej aktualizacji telefonu. Tymbardziej, że przed aktualizacją nie było żadnego problemu mogłam słuchać codziennie po kilka godzin.. Nie wiem też czy to kwestia  aktualizacji oprogramowania czy samego bluetooth bo tą też zrobiłam. Zrobiłam zgłosznie  i załączyłam filmik z problemem, ale otrzymałam odp, że jeśli znów się to powtórzy  to mam ponownie  zrobić zgłoszenie. 

• 0
Opublikowano
W dniu 27.02.2025 o 11:37, wrc napisał(a):

Hej, mam dokładnie taką samą sytaucję. Początkowo nie łączyłam tego ze Storytel bo na czytniku również mam tą aplikację i tam bletooth działa bez zarzutu. Różnica jednak jest w systemie operacyjnym i dlatego jestem pewna, że to nie wina aplikacji Storytel tylko ostatniej aktualizacji telefonu. Tymbardziej, że przed aktualizacją nie było żadnego problemu mogłam słuchać codziennie po kilka godzin.. Nie wiem też czy to kwestia  aktualizacji oprogramowania czy samego bluetooth bo tą też zrobiłam. Zrobiłam zgłosznie  i załączyłam filmik z problemem, ale otrzymałam odp, że jeśli znów się to powtórzy  to mam ponownie  zrobić zgłoszenie. 

No ja wysłałem maila do storytel, odpisali że już dużo ludzi pisało do nich w tej sprawie i że to wina aktualizacji telefonu a nie aplikacji.

• 0
Opublikowano

Hej .. szlak mnie trafia już z Tym .. chyba będzie trzeba zmienić na inny telefon ! 

Też dostałem dziś aktualizacje pierwsze co odpaliłem storytel i wielka radość działa ! Rozliczyłem się przyszedłem do pracy na nockę chce coś posłuchać i znowu to samo !!!!! 

• 0
Opublikowano

Ja mam wersję 2.0.5.0VNEEUXM i mam ten sam problem. Napisałam do Storytel i czekam na odpowiedź ale spodziewam się takiej jak przedmówcy. Nawet oddałam telefon do serwisu ale po powrocie nic się nie zmieniło a wręcz mam wrażenie że jest jeszcze gorzej wtedy raz na jakiś czas wszytko działało a teraz za każdym razem przy próbie odtwarzania audiobooka rozłacza. Zobaczę co odpowie Storytel i spróbuję jeszcze raz z serwisem 

• 0
Opublikowano

To nie Storytel ma problem - bluetooth pada przy próbnie transmisji dźwiękowej. 
Przed aktualizacją Hyper OS wszystko u mnie działało bez problemu. Po aktualizacji - czasem działa 1-2 dni.
Zawsze nie działa po restarcie smartfona ale samo się naprawia po pewnym czasie (czasem parę godzin, czasem 1-2 dni).

Pojawia się czasem komunikat o tym, że aplikacja bluetooth przestaje działać i jest opcja wysłania zgłoszenia - ale nie wiem w jaką dziurę to wpada  :(
Problem zaczął się od aktualizacji do 2.0.2.0 VNLEUXM później z automatu trafiła mi jakaś wsteczna aktualizacja na 2.0.106.0 a teraz mam 2.0.102.0

XIAOMI - czy ktoś tam pracuje ? Grrr

• 0
Opublikowano

Nie jestem pewna czy to nie problem Storytel. Może nie całkiem ich, ale jednak. Z empik go nic się nie rozłacza. Wszystko śmiga bez zająknięcia. Natomiast gdy włączam Storytel i włączam odtwarzanie, natychmiastowo wywala mi bluetootha, który potem dostaje drgawek i sam się włącza i wyłącza. 

• 0
Opublikowano

(14T) Próbowałam restart, nawet jakaś aktualizacja mi się pojawiła wcześniej na bt, ale nic to nie dało. Dalej bt ma drgawki po playu na Storytel. Po aktualizacji też dalej śmiga na empiku.

Wysłane z mojego 2406APNFAG przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Witam, problem jest z aplikacją Storytel. Piszcie do nich, może w końcu coś z tym zrobią. Ja napisałem, czekam co mi odpowiedzą. Ściągnąłem starą wersję Storytel wersję 24.52 i nie rozłącza BT i działa normalnie. Wyłączyłem auto aktualizację. Starszą wersję ściągałem ze strony APKmirror. Powodzenia 🙂

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Witam nie wiem jak u was ale póki co po aktualizacji storytel wszystko działa   ;) zobaczymy jak długo ;) mam nadzieję że już będzie ok ;) 

Witam nie wiem jak u was ale póki co po aktualizacji storytel wszystko działa  ;) zobaczymy jak długo ;) mam nadzieję że już będzie ok ;)

Ehhhh chwilę było normalnie i znowu krew człowieka jasna zalewa .. 

Zrobiłem Jak kolega wyżej i działa ;) dam znać jak długo ;)

• 0
Opublikowano

Witajcie. Problem wciąż jest. Storytel działa z głośnikiem bluetooth każdego dnia, ale tylko do czasu, aż go coś lub ktoś nie rozłączy. W końcu wypowiedziałem subskrypcję, bo to zbyt denerwujące i poszukam, co tam za oferty ma konkurencja. Dajcie znać, jakby ktoś zauważył, że znów działa normalnie,.bo może bym wrócił ;)

• 0
Opublikowano

Cześć wszystkim. Napisałem w tej sprawie do nich i dostałem taką odpowiedź: 

"Otrzymaliśmy zgłoszenia dotyczące problemów z połączeniem Bluetooth od klientów posiadających urządzenia Xiaomi. Po zbadaniu sprawy odkryliśmy, że problem jest związany z aktualizacją systemu dokonaną przez Xiaomi. Zespół Xiaomi cały czas pracuje nad rozwiązaniem problemu.

Można w międzyczasie spróbować wykonać poniższe kroki, które zostały przetestowane i problem nie pojawia się ponownie:

1. Przejdź do ustawień swojego urządzenia.
  2. Wpisz Dual Apps w pasku wyszukiwania.
  3. Z listy wyświetlonych aplikacji wybierz Storytel i włącz przełącznik obok niej.
  4. Na Twoim urządzeniu zostanie utworzona druga aplikacja Storytel, a w rogu ikony sklonowanej aplikacji pojawi się mały znak.

Spróbuj zalogować się do tej sklonowanej aplikacji i sprawdź, czy możesz słuchać bez żadnych problemów."

Dodam, że w moim przypadku (a przynajmniej na razie) działa bez problemów :)

Miłego słuchania wszystkim! 

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Cześć, problem ciągle występuje okazuje się jednak, że nie tylko na telefonach xiaomi, problem pojawia się na poco x7Pro, xiaomi 13T pro, xiaomi 11T pro. Czy udało się komuś znaleźć sprawdzony sposób na działanie storytell? Dodam też, że w telefonach xiaomi problem pojawił się zarówno jak na nowszym systemie, jak i na nowszych wersjach aplikacji. Nie rozumiem już, o co chodzi???