Stanley.50 Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Po 12 latach od czasów Samsung Galaxy S2 przesiadłem się na Xiaomi PocoX6Pro. Z uwagi na to że chciałbym mieć nagrywanie rozmów oczywiście zainstalowane w serwisie Mi Center. Mam teraz HyperOs 2.0.2.0 VNLEUXM i Android 15AP3A.240905.015.A2 i wszystko działa dość dobrze, zwłaszcza łączenie z aparatami słuchowymi. Poczytałem trochę, żeby mieć nagrywanie rozmów zostanie zmieniony system na Global. I teraz moje pytanie do specjalistów ogarniających te systemy, czy oprócz nagrywania coś się pozmienia w systemie. Czy są jakieś znaczące różnice między tym co mam a Globalem?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 To, co masz obecnie, to też jest Global - tyle że w wersji na Europę. Zapewne otrzymasz ROM na Tajwan lub Indonezję. Poza nagrywaniem i związanym z tym innym dialerem (od Xiaomi) nie powinno się wiele zmienić. Aplikacja do SMSów może (nie musi) być inna, ale można zainstalować ze sklepu tę od Google'a, więc to jest do przeskoczenia.
Stanley.50 Opublikowano 9 Lutego 2025 Autor Opublikowano 9 Lutego 2025 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To, co masz obecnie, to też jest Global - tyle że w wersji na Europę. Dziękuję za wyjaśnienie. Jako nowicjusz w tym temacie nie idzie się połapać w tych systemach Xiaomi. Mam jeszcze pytanie czy po zmianie w Mi Center będę miał aktualizacje i czy ewentualna aktualizacja nie przywróci mi EU?. A jeszcze czy gwarancji nie stracę? Bo telefon nowy bądź co bądź. Nie chciałbym żeby mi przywróciło orginalny bo jednak nie jest tanie wgranie softu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego 2025 Opublikowano 9 Lutego 2025 Będziesz mieć aktualizacje. Aktualizacja nie przywróci softu EU, OTA takiego softu nawet nie wykryje. Gwarancji nie stracisz, soft jest od Xiaomi, więc nie za bardzo mogą ją zdjąć.
Stanley.50 Opublikowano 10 Lutego 2025 Autor Opublikowano 10 Lutego 2025 Przepraszam że tak marudzę ale przy małej emeryturce każdy grosz się liczy, chciałem sam odblokować bootloadera aby było taniej w Mi Center. W opcjach programisty dostaję komunikat "Couldn't add. Please go to Mi Communit..." Robię wszystko zgodnie z instrukcjami i zawsze to samo. Drugi problem jest na koncie w zakładce odblokowania bootloadera "Account Error Please try again after 02/14(mm/dd)" Może coś więcej się dowiem ekspertów w tej dziedzinie, w internetach jest tyle sprzecznych informacji. Z góry dzięki za poświęcony czas.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Lutego 2025 Opublikowano 10 Lutego 2025 No właśnie gdyby nie było takiego problemu z oficjalną metodą, to pewnie nie trzeba byłoby robić metod płatnych. Na Xiaomi Community trzeba próbować o północy czasu chińskiego (u nas w zależności od strefy czasowej 17 lub 18), a i tak w większości obciążenie jest takie, że nie idzie.
Rekomendowane odpowiedzi