Andrzej83 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 Witajcie, W grudniu zakupiłem Xiaomi Redmi Watch 5, ściągnąłem go z Chin, zaledwie kilka dni po premierze bo bardzo go chciałem. Oczywiście wcześniej kontaktowałem się z Xiaomi Polska z pytaniem kiedy będzie dostępny w Polsce, usłyszałem wówczas, że takich planów nie ma, co więcej - nie mieli żadnej informacji czy w ogóle sprzęt pojawi się na rynek europejski. Doczytałem, że wersja chińska ma w sobie język angielski więc stwierdziłem, że taki mi wystarczy. Zegarek przyszedł fantastyczny pod każdym względem. Niestety po sparowaniu z telefonem język zegarka zmienił się z angielskiego na chiński. Oczywiście jak zmienię w telefonie język z polskiego na angielski to zmienia się automatycznie w zegarku z chińskiego na angielski. Wówczas odpinam bluetooth'em zegarek od telefonu i mam w zegarku angielski na stałe a w telefonie spokojnie przywracam język polski. No ale mam wówczas tylko zegarek, który bez połączenia z telefonem nie ma większego sensu. Z kolei jak tylko ponownie włączę bluetooth to zegarek zmienia język na chiński. Stąd prośba o wsparcie: 1. Czy jest jakiś sposób, by doprowadzić do połączenia zegarka z telefonem i by zachować w zegarku język angielski a w telefonie język polski? 2. A może jest jakiś sposób by przekształcić firmware zegarka z chińskiego na Global Version (zawierający język polski)? Nadmieniam, że całkiem niedawno ten zegarek jednak pojawił się z Polsce a ja mam model chiński, szukam sposobu, by go przekształcić i przestać żałować, że za bardzo pospieszyłem się z zakupem. Z góry dziękuję za każdą informację zwrotną. A.
Rekomendowane odpowiedzi