Gość jadzia.p Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Witajcie, od wczoraj jestem posiadaczką Redmi Note 2 Prime (nabytego na ibuygou). Zainstalowałam MIUIPL i zrobiłam przywrócenie do ustawień fabrycznych. Wszystko przebiegło bez problemu, nie mam żadnych chińskich śmieci w systemie. Problem jest taki, że telefon nie łączy się w LTE. Wcześniej karta SIM była w telefonie LG F70 i nie było problemu z zasiegiem LTE, w obecnym Redmi Note 2 Prime nie widziałam ani razu zasięgu LTE (na pasku jest komunikat albo o 3G albo H+). Czy powinnam coś dodatkowo ustawić? (mam automatyczne wyszukiwanie operatora / prfereowany typ sieci na 4G). Jak sprawdzić czy i jakie częstotliwości LTE obsługuje mój telefon? Pozdrawiam, JP
Nezumi Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Na tyle pudełka od telefonu masz podane zakresy poszczególnych pasm.
Gość jadzia.p Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 No właśnie nie noszę go w żadnym etui i praktycznie ani razu nie widziałam zasięgu LTE, a poruszam się po dzielnicach centralnych a nie peryferyjnych Zobaczę co na pudełku, ale wydaje mi się, że zasięg LTE powinien być w Prime... Martwi mnie to...
Nezumi Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Jeżeli jest to wersja Prime to zasięg LTE powinien być, Prime wychodzi tylko w 1 wersji. Powinno mieć zakresy "FDD-LTE 1800, 2100, 2600". Możesz zawsze spróbować ręcznie wymusić zasięg LTE o ile jesteś w zasięgu nadajników LTE.
tosshi2 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) A w jakiej masz sieci? Bo np w plusie zeby dzialo lte to trzeba to oddzielnie wlaczyc oraz ustawic inny apn. Bez tego lte nie bedzie dzialac. Nie wiem jak w innych sieciach. Edytowane 22 Września 2015 przez tosshi2
Gość jadzia.p Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 A w jakiej masz sieci? Bo np w plusie zeby dzialo lte to trzeba to oddzielnie wlaczyc oraz ustawic inny apn. Bez tego lte nie bedzie dzialac. Nie wiem jak w innych sieciach. Mam w PLUSie. Czy możesz mnie jakoś pokierować co powinnam ustawić? Ustawień APN nie ruszałam, są takie jak w standardzie.
kamilo92 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Zmień z plus internet na samo internet. U mnie po tym lte śmiga
tosshi2 Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Zmieniasz tylko: Nazwa: plus APN: plus Typ uwierzytelniania: PAP 1
Nezumi Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Ten temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Problem rozwiązany. Jeśli chciałbyć ponownie otworzyć wątek, napisz do moderatora lub administratora forum. 1
Rekomendowane odpowiedzi