Skocz do zawartości

Redmi Note 2 Prime - brak zasięgu LTE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

od wczoraj jestem posiadaczką Redmi Note 2 Prime (nabytego na ibuygou). Zainstalowałam MIUIPL i zrobiłam przywrócenie do ustawień fabrycznych. Wszystko przebiegło bez problemu, nie mam żadnych chińskich śmieci w systemie. Problem jest taki, że telefon nie łączy się w LTE. Wcześniej karta SIM była w telefonie LG F70 i nie było problemu z zasiegiem LTE, w obecnym Redmi Note 2 Prime nie widziałam ani razu zasięgu LTE (na pasku jest komunikat albo o 3G albo H+). Czy powinnam coś dodatkowo ustawić? (mam automatyczne wyszukiwanie operatora / prfereowany typ sieci na 4G).

Jak sprawdzić czy i jakie częstotliwości LTE obsługuje mój telefon?

Pozdrawiam,

JP

Opublikowano

No właśnie nie noszę go w żadnym etui i praktycznie ani razu nie widziałam zasięgu LTE, a poruszam się po dzielnicach centralnych a nie peryferyjnych ;)

Zobaczę co na pudełku, ale wydaje mi się, że zasięg LTE powinien być w Prime... Martwi mnie to...

Opublikowano

Jeżeli jest to wersja Prime to zasięg LTE powinien być, Prime wychodzi tylko w 1 wersji. Powinno mieć zakresy "FDD-LTE 1800, 2100, 2600". Możesz zawsze spróbować ręcznie wymusić zasięg LTE o ile jesteś w zasięgu nadajników LTE.

Opublikowano (edytowane)

A w jakiej masz sieci? Bo np w plusie zeby dzialo lte to trzeba to oddzielnie wlaczyc oraz ustawic inny apn. Bez tego lte nie bedzie dzialac. Nie wiem jak w innych sieciach.

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano

A w jakiej masz sieci? Bo np w plusie zeby dzialo lte to trzeba to oddzielnie wlaczyc oraz ustawic inny apn. Bez tego lte nie bedzie dzialac. Nie wiem jak w innych sieciach.

Mam w PLUSie. Czy możesz mnie jakoś pokierować co powinnam ustawić? Ustawień APN nie ruszałam, są takie jak w standardzie.

Opublikowano

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany.

Jeśli chciałbyć ponownie otworzyć wątek, napisz do moderatora lub administratora forum.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...