Skocz do zawartości

Redmi Turbo 3 / POCO F6 - HyperOS 2.0 by Xiaomi.eu - OS2.0.101.0.VNPCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS od Xiaomi.eu dla modelu Redmi Turbo 3 / POCO F6 (nazwa kodowa peridot).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_PERIDOT_OS2.0.101.0.VNPCNXM_15.zip/download

ROM może być zainstalowany zarówno przez tryb Recovery (TWRP, o ile istnieje), jak i przez tryb Fastboot. Poradnik dot. instalacji tutaj: 

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

To nie jest cofnięcie. 6 jest mniejsze od 101.

Taki wielki skok wynika najpewniej z tego, że według Xiaomi jest to pierwsza aktualizacja "funkcjonalna" OS2. Chodzi tu np. o nieistniejące u nas Hyper AI, obsługę integracji z Makami czy nową siatkę ikon (która u nas już chyba od jakiegoś czasu była bo aktualizowaliśmy launcher).

• Thanks 1
Opublikowano

Nie mam tego telefonu, więc nie powiem na pewno, ale nie powinno być z tym chyba jakichś specjalnych kłopotów, więc nie wiem, czemu nie wchodzi do recovery. Może spróbuj bez vendor_boot (zawsze można wgrać go później).

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Coś mam zrypane. Na sto procent robię jak trzeba ale po instalacji i zrobieniu factory reset nie wchodzi rom lecz telefon ciągle się restartuje na napisie poco , da się nadal zainstalować ten z tematu 

Edytowane przez Piotr W
Opublikowano

Nie jest to takie proste żeby przejść z tego romu na inny. Rada skądś tam jest taka żeby najpierw wrócić do hyper os stock 1.0. Coś się takiego dzieje że nie rusza nic oprócz tego póki co . Hyper os 1 nie próbowałem . Na razie spokój sobie dam a myślę z powodu nędzy z baterią