Sabar Opublikowano 17 Stycznia 2025 Opublikowano 17 Stycznia 2025 Dopiero od niedawna korzystam z Xiaomi (wcześniej Huawei). Czy Xiaomi ma funkcję odbierania połączeń (przychodzących) przez przyłożenie / uniesienie do ucha? Konkretnie HyperOS na Xiaomi 13T Pro. Ewentualnie jakoś naprawdę sprawnie działająca aplikacja z taką funkcją. Testowałem chyba ze trzy. Przy dwóch konfiguracja i reklamy mogą doprowadzić do szału. Auto Answer Call-Raise to Ear dało się zainstalować, ale funkcja zadziałała raz i koniec.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Stycznia 2025 Opublikowano 17 Stycznia 2025 Taka opcja na pewno jest w ustawieniach od Xiaomi. Nie mam w tej chwili żadnego telefonu z Globalem, aby sprawdzić jak tam wygląda sytuacja, ale z tego co widzę w kodzie to nie jest zależne od dialera, tylko od wsparcia konkretnego sensora. Na 13T Pro zapewne masz dialer od Google, więc wejdź tam w ustawienia i bodajże zaawansowane opcje, wtedy powinno się pojawić menu takie jak u mnie lub podobne.
Sabar Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 (edytowane) Dzięki - szukam - może w "trochę innym miejscu" to mam. U mnie to podstawowe menu połączeń wygląda jak na zrzucie. Edytowane 18 Stycznia 2025 przez Sabar
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowano 18 Stycznia 2025 A jaką masz wersję oprogramowania? Ustawienia > Informacje o telefonie.
Sabar Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 Kupiony tydzień temu. Miał MIUI (???) i po uruchomienie z kartą i imporcie z poprzedniego telefonu (Huawei P30 Lite) przez USB od razu zaczął pobierać aktualizację do HyperOS.
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowano 18 Stycznia 2025 1 godzinę temu, Sabar napisał(a): Miał MIUI (???) To zupełnie OK. Zanim Xiaomi zmieniło nazwę nakładki na HyperOS, to było MIUI. Inna rzecz, że ta aktualizacja też jest trochę stara (poprawki zabezpieczeń z czerwca), od przynajmniej paru tygodni jest dostępne HyperOS 2.0 dla tego modelu. Być może w odnalezieniu aktualizacji pomogłaby zmiana regionu (Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Region, na przykład na Czechy). Co do istoty problemu - sprawdziłem kod wersji, którą masz (wcześniej sprawdzałem właśnie kod z 2.0, bo nie wiedziałem, jaką masz wersję) i pod względem tej konkretnej funkcji nic się nie zmieniło. Oznacza to, że telefon nie posiada sensora, w ramach którego działa ta funkcja (przynajmniej w wykonaniu Xiaomi). Gdyby go miał, to ta opcja byłaby dostępna w tym menu, którego zrzut wysłałeś wcześniej. Tej funkcji systemowo więc nie włączysz. Możesz jedynie próbować jakimiś zewnętrznymi aplikacjami (albo zmienić telefon na inny - Xiaomi 14 ma tę opcję, inaczej nie byłbym w stanie jej pokazać na zrzucie).
Sabar Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 Bardzo dziękuję. Faktycznie w opisie jest czerwiec 2024. Zmieniłem region na Czechy - brak aktualizacji. Gdzieś wyczytałem, że ktoś ma aktualizację "ze Słowacji". Zmieniłem na Słowację, ale też brak. Próbuję znaleźć czy w ogóle na 13T Pro jest już dostępna aktualizacja do 2.0. Np na xiaomiplanet.sk. Informacje są tak dziwnie pisane... 14 i 13-tki już miały dostać w grudniu 2024. 13T Pro "w najbliższych tygodniach" (to z z 22 grudnia). Może jeszcze nie ma na mój model. Spróbuję zmienić jeszcze region na inny kraj. Ta funkcja działa (niby) dzięki czujnikowi zbliżeniowemu. Wszędzie w opisach 13T Pro ma wymieniony czujnik zbliżeniowy, ale gdzieś czytałem, że ma ten czujnik wirtualny a nie fizyczny (???). Nie wiem czy jest taka możliwość i na czym polega, ale może tym tkwi problem. Tak w ogóle szkoda (szczególnie po przesiadce z P30 Lite), że nie ma czujnika Halla (który bez problemu umożliwia współpracę z firmowymi etui typu smart view bez żadnych dodatkowych aplikacji). Spróbuję jeszcze z regionem albo poczekam z tydzień,dwa - może pokaże się aktualizacja na ten model. Albo trzeba się będzie odzwyczaić od tej funkcji Jeszcze raz dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi