Marcin Cierpisz Posted January 7 Posted January 7 Cześć Nie mogę sobie poradzić ze sklonowaniem aplikacji MojeING. Aplikacja podstawowa (niesklonowana) działa poprawnie (mogę się zalogować i w pełni kożystać) a sklonowana pozwala mi tylko przejść przez proces logowania i weryfikacji i na tym koniec. Gdy próbuje ja uruchomić po chwili się wyłącza. Najciekawsze, że powiadomienia przychodzą, nawet płatności NFC działają ale jak bym nie próbował uruchomić się już nie da. Inne sklonowane aplikacje takie jak np. CAD Reader działa poprawnie. Dodam tylko, że na poprzednim telefonie Xiaomi 9 działało wszystko bez problemu. Pomóżcie proszę, bo potrzebuję mieć dostęp do dwóch kont na jednym telefonie. Druga przestrzeń nie wchodzi w grę.
kozseb Posted January 8 Posted January 8 Wydaje mi się, że ING może brać pod uwagę pliki systemowe androida przykładowo Carriers czy Uslugi Google Play lub WEbView albo coś innego i dlatego nie możesz użyć klona bo byś musiał mieć dodatkowo sklonowane te pliki. Pokaż jakie masz aplikacje które możesz sklonować. Może zamiast klonować, to zmodyfikować nazwy pakietów?
Netoper Posted January 8 Posted January 8 Czym wyższy android tym mocniejsze zabezpieczenia, ING jest "wrażliwą" apką i pewnie przez to część funkcjonalności jest zablokowana w klonie.Inna sprawa ja też mam ING i mam dostęp do dwóch kont w jednej aplikacji,Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Netoper Posted January 8 Posted January 8 2 konta w ING , jedno prywatne drugie firmowe z tym że na inne dane niż prywatne.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka 1
pawelt Posted January 10 Posted January 10 Banki zablokowały tą funkcję z jednego prostego powodu każdy fon za pierwszym razem przy logowaniu do takich apek dostaje unikalny identyfikator. I sklonowana apka zawsze będzie miała ten identyfikator przypisany do fona. Są 2 wyjścia jeden druga przestrzeń tam na pewno da radę zalogować drugie konto. Inne np przez przeglądarkę EDGE albo chrome można zainstalować stronę jako apkę i tam logować się na drugie konto. Niestety minus za każdym razem trzeba się logować podobnie jak na pc ale można też dodać to logowanie do zaufanych. Są antywirusy jak np eset które są w stanie badać każdorazowo linki także to rozwiązanie może być bezpiecznie.
Netoper Posted January 10 Posted January 10 Jeśli to by była kwestia identyfikatora telefonu to na sklonowanej aplikacji byłby ten sam i działałała by bez problemu.Jak wcześniej pisałem, czym wyższy android tym większe/głębsze zabezpieczenia i to główny powód że wrażliwe aplikacje nie chcą działać na klonie.Na starszym androidzie autorowi tematu działało...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
sw224 Posted Saturday at 14:19 Posted Saturday at 14:19 Wyłącz w klonowanej aplikacji uprawnienie dostęp do listy zainstalowanych aplikacji. U mnie pomoglo dzialaja obie.
Recommended Posts