Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wgrałem LineageOS 22 z XDA, mam dwa problemy.
1. Nie dział WiFi i w ogóle nie widzi karty SIM.
zdjęcia:
IMG_20250103_175709.thumb.jpg.f7db4bdd0842083e32cdc71df90bf687.jpgIMG_20250103_175702.thumb.jpg.1847fe9a6804a07d77336447d944f48b.jpg

2. LineageOS wgrał własny recovery zastępując TWRP i teraz jest problem bo komputer przez ADB widzi tableta i reaguje na komenty, a przez Fastboot nie widzi.

Jestem trochę w kropce, macie pomysł jak wgrać twrp i naprawić WiFi oraz SIM?

3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

I jaki jest problem?

Dopisałem, kot wcisnął enter przy pisaniu wiadomości.

Bez tytułu.png

Edytowane przez kozseb
Przypadkowy enter przy pisaniu posta
  • kozseb zmienił(a) tytuł na LineageOS 22 - problem z WiFi i SIM
Opublikowano

Próbowałeś wgrać firmware? Zazwyczaj takie problemy wynikały z jakiegoś starego albo niekompatybilnego firmware (choć nie wiem czy na tablecie też). https://xmfirmwareupdater.com/firmware/clover/stable/V10.3.2.0.ODJCNXM/

Na XDA wspominają też o formacie data - robiłeś?

Co do TWRP - bez fastboota może być problem... Mimo wszystko jednak powinien działać.

Opublikowano

Źle się wyraziłem. Chodziło mi, że jak podpinam do kompa i daje komendę ADB devices to reaguje i poznaje, jak tableta uruchomię w trybie fastboot i daje komendę fastboot devices to go nie widzi i czeka na podłączenie tableta.

Opublikowano
1 minutę temu, kozseb napisał(a):

jak tableta uruchomię w trybie fastboot i daje komendę fastboot devices to go nie widzi i czeka na podłączenie tableta.

A sterownik jest zainstalowany? Jeśli w menedżerze urządzeń masz wykrzyknik, no to raczej nie.

Opublikowano (edytowane)

chyba muszę użyć flashtool bo przez fastboot nic nie idzie. Masz jakieś konkretne źródło?
Tego twojego linku za bardzo nie wiem jak wykorzystać bo nie jest to pełny obraz.

EDIT: MiFlash wywala błąd braku czasu.

Próba wgrania TWRP
image.thumb.png.68c0489646caaffff6ba0eb8791cd75b.png

Edytowane przez kozseb
Opublikowano

Obszedłem temat w taki sposób, że wgrałem Magisk Manager. W MM modyfikacja pliku boot.img i wgranie go przez nieszczęsne recovery LineageOS komendą ADB SIDELOAD. Udało się dać root co umożliwiło wgrani aplikacji na androida twrp i przez niego wgranie TWRP Recovery. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

aktualizacja TWRP rozłożyło cały system i nie mogłem nic wgrać nawet przez miflash... problemem okazał się windows 11 bo na 7 poszło bez problemu.