Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,jak w temacie ,jestem posiadaczem 13 ultra i zastanawiam się czy jest sens zmiany na 14 ultra,z obecnego fona jestem bardzo zadowolony,snap 8 gen 2 nie grzeje się ,coś tak słyszałem że w gen 3 już problem z grzaniem jest no i jak to jest w 14 z tym parowaniem obiektywów?gdybym się skusił na zmianę zamaiwalbym z tradingshenzen,też jakieś płoty słyszałem że bezpośrednio z chin obiektywy nie parują,jak to z tym jest?może ktoś przerabiał taka zamianę telefonów,główne moje nastawienie skłania się ku aparatom oczywiście,wytrzymałość baterii również, pozdro 

Opublikowano

Aha czyli póki co będzie problem z odblokowaniem bootloadera, ale miejmy nadzieję że się ruszy niedługo, dzięki abc za podpowiedź,ciekawego mnie też czy ktoś przesiadał się z 13 na 14 i czy zauważył jakieś istotne zmiany w aparacie,naoogladalem się sporo na YT ,wiem że na pewno zoom jest lepszy dlatego mam duże wahania czy jest sens dla samego zoomu zmieniać,bądź też poczekać co zaoferuje 15 ultra ,jednak po przeciekach rozstaw aparatów jest dziwnie rozmieszczony...zastanawiałem się też trochę nad Nubia z70 ultra ale nie sądzę żeby był lepszy od 13 a tym bardziej od 14 

Opublikowano

Ja mam 14 ULTRA + zwykłą 14 i prawie dwa miesiące leżą na razie w szufladzie... Nadal używam Xiaomi 13 PRO z xiaomi.eu i HyperOS 2.0.3.0 bo myślałem, że ten nowy system zmusi mnie do przesiadki, ale jest ok, podobnie jak aparat i cała reszta. Odblokować się ich nie da (oba w wersji Global), a podobno z wersjami CN teraz jest jeszcze gorzej. W każdym razie, sam musisz sobie przemyśleć i podjąć decyzję, ale większego sensu raczej nie ma.

Opublikowano

Też tak właśnie myślałem...więc póki co zostaje przy 13 ultra,mam również wersję xiaomi.eu póki co dobrze śmiga,aparat też niczego sobie ,chyba pajacownia mi się załączyła 😃

Opublikowano

To zależy, bo jak $$$ to nie problem to można brać - ja kupiłem bo jest to podobno ostatni telefon z tylnymi aparatami 4x50, mam sentyment do tego połączenia jak z tyłu są same "50" i to się sprawdza. Do tego z Xiaomi jest tak, że w którymś momencie słuchawki znikają z normalnej dystrybucji i więcej już ich nie ma, a w zamian zalew modeli z "T" na mediateku. CN pożegnałem wraz z Mi 11 (potem 12 pro, 12x, 13 pro już w wersjach global).

Do 14 ultra mam z AliExpress zestaw fotograficzny (ciekawy dodatek, rzadko się takie trafiają i z tego co widziałem w sklepach u nas trudno już to kupić). Z odblokowaniem masakra, w maju mają być kolejne zmiany z weryfikacją Google Play, a co za tym idzie też z Portfelem Google, więc na razie czekam.

Opublikowano (edytowane)

Ale też mnie dziwi że ciężko jest odblokować bootloader w tym modelu tym skoro na tradingshenzen można było kupić w wersji Xiaomi.eu ,na chwilę obecną zostały tylko wersję CN

Mały updated: Od wersji hyper os zaczęły się te jaja z odblokowaniem 

Edytowane przez Jacek23tg
Opublikowano

Taka polityka, jak zaczęli ograniczać odblokowania to potem niewiadomo kiedy poleciało i teraz jest tragedia po całości. Z 15 czas od premiery sobie leci i nadal cisza, ciągle wypuszczają kolejne modele, podejście do społeczności również uległo diametralnej różnicy (na gorsze). Ogólnie perspektywa na przyszłość nie jest za ciekawa, a jakiejś sensownej alternatywy tak jak teraz patrzyłem brak.