Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam pytanie odnośnie wyświetlacza, a dokładnie jego ułożenia w Mi4.

Otóż, jakiś czas temu zauważyłem, że w moim nowym Mi4, wyświetlacz jest przesunięty o niecały stopień względem pionu. W prawdzie nie jest to dużo, ale razi po oczach, szczególnie kiedy jest się świadomym danej przypadłości :) Widać to na załączonym zdjęciu, najbardziej w lewej i prawej krawędzi ekranu.

Czy takie przesunięcie występuje dość często w urządzeniach Xiaomi? Raczej nie powstało ono wskutek mechaniczny, gdyż wyświetlacz jest przyklejony "na stałe" do przedniej szybki i dygitalizera.

Jeśli jestem wyjątkiem, to czy taka przypadłość podlega naprawie gwarancyjnej?

post-6917-0-07123400-1442743679_thumb.jp

Edytowane przez Erus
Opublikowano

I tak, i nie. Z jednej strony jest to szczegół, nie wpływa na użytkowanie i da się z tym żyć. Z drugiej, płacąc 1,2k zł (razem z cłem) za telefon, oczekuje że wszystko jest w nim sprawne i spasowane, i że głupi wyświetlacz jest przyklejony, tak jak powinien  :???:

Opublikowano

I tak, i nie. Z jednej strony jest to szczegół, nie wpływa na użytkowanie i da się z tym żyć. Z drugiej, płacąc 1,2k zł (razem z cłem) za telefon, oczekuje że wszystko jest w nim sprawne i spasowane, i że głupi wyświetlacz jest przyklejony, tak jak powinien  :???:

Gdzie zamawiałeś tel? Bo jeżeli w XFS to może i opłaca się odsyłać, a jeżeli xon/ibg lub coś z ali to troszku czekania na pewno będzie :(.

Opublikowano (edytowane)

Gdzie zamawiałeś tel? Bo jeżeli w XFS to może i opłaca się odsyłać, a jeżeli xon/ibg lub coś z ali to troszku czekania na pewno będzie :(.

Raczej musiałbym poczekać - telefon zakupiony w Chinach, od pośrednika :/

Edytowane przez Erus
Opublikowano

Raczej musiałbym poczekać - telefon zakupiony w Chinach, od pośrednika :/

W takim razie to już Twoja decyzja, czy z tym "przeżyjesz", czy wolisz odsyłać i czekać :P. Mi osobiście to by nie przeszkadzało, ale ja jestem "ślepy" przez 15min patrzałem w te fotki, aby zauważyć to "przechylenie" :D.

Opublikowano (edytowane)

W takim razie to już Twoja decyzja, czy z tym "przeżyjesz", czy wolisz odsyłać i czekać :P. Mi osobiście to by nie przeszkadzało, ale ja jestem "ślepy" przez 15min patrzałem w te fotki, aby zauważyć to "przechylenie" :D.

Ja dostrzegłem dopiero w drugi dzień użytkowania, a teraz widzę cały czas. Chyba mam obsesję :D No ale pozostaje pytanie, czy opłaca się płacić 50 zł za przesyłkę, w celu wymiany sprawnego wyświetlacza ^^ Chyba poczekam do miesiąca przed końcem gwarancji, może pojawią się jakieś bad pixele w międzyczasie :)

Edytowane przez Erus
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...