mich4u Posted November 15, 2024 Posted November 15, 2024 Netflix całkowicie przestał działać na tablecie Mi Pad 6. Wcześniej występował błąd nieodtwarzania w pełnej jakości co dało się ogarnąć odświeżeniem certyfikatów. Natomiast aktualnie w ogóle aplikacja nie pokazuje niczego poza animacją logo i samym logo. Czy ktoś sobie z tym jakoś poradził? Support niepomocny, w necie pojawiają się informacje o problemie ale szczątkowe.
Lonsen140 Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 Witam, mam ten sam problem, pojawił się tydzień temu po aktualizacji tabletu i zabezpieczeń. Kwestia dotyczy nie tylko Netflixa ale wszystkich aplikacji do streamingu. Na zagranicznych forach problem się przewija od jakiegoś czasu a Support podobno nic sobie z tego nie robi.
kozseb Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 Nie używam NF na androidzie, ale na W11. W Windowsie NF jak i FB zmienili aplikację na PWA (Progressive Web Apps - Progresywne Aplikacje Webowe) może w tym jest temat?
Lonsen140 Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 (edited) Ciężko powiedzieć raczej obstawiam bład zabezpieczeń HyperOS bo temat przynajmniej u mnie dotyczy wszystkich aplikacji streamingowych, Netflix, Max, Disney, Polsat Box, Amazon Prime. Dodam że przez przeglądarkę można oglądać treści a problemy dotyczą tylko aplikacji. Do tego reset do ustawień fabrycznych nie pomaga, aktualizacj zabezpieczen są nadpisywane w fabrycznych i po resecie i tak masz najświeższa wersję Edited November 16, 2024 by Lonsen140
kozseb Posted November 19, 2024 Posted November 19, 2024 (edited) W tym wydaniu H.OS Netflix i Canal+ działają prawidłowo. Edited November 19, 2024 by kozseb
manieq14 Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 Niestety u mnie tak samo od początku co jakiś czas wywala certyfikat widevine i zamiast L1 jest L3, a czasami w ogóle przestaje działać. Od pół roku nic się nie zmieniło w temacie. co kilka dni reset tabletu i netflixa
Lonsen140 Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 U mnie żaden reset nie pomaga , ktoś wie może co z tym widevine zrobić ? Bo nie wiem czy da się wgrać inną wersję HyperOs na ten tablet
Lonsen140 Posted November 23, 2024 Posted November 23, 2024 Nie wiem na ile można wstawiać linki zewnętrzne na forum, ale poniżej link do filmiku na YouTube, u mnie przynajmniej póki co pomogło wszystkie aplikacje do streamingu działają. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D99DcngWNzi0&ved=2ahUKEwi9j-X40fCJAxWjPhAIHZIsKyoQz40FegQICxAJ&usg=AOvVaw0TaMzwHO4nIJGRouusKSdF
Sav Sinner Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Ktoś coś w tym temacie ???? Coś się robi ??? Dodam że mi żada apkka stremingowa nie działa
Lonsen140 Posted January 5 Posted January 5 W dniu 30.12.2024 o 09:47, Sav Sinner napisał(a): Ktoś coś w tym temacie ???? Coś się robi ??? Dodam że mi żada apkka stremingowa nie działa Zrób dokładnie to co w filmiku z postu powyżej, u mnie pomogło i do dziś działa.
Recommended Posts